בצל המשך המגעים להפסקת אש קבועה, והאזעקות ששוב נשמעו הבוקר (ה') בעוטף עזה, תתקיים הערב בתל אביב הפגנת סולידריות עם תושבי הדרום תחת הכותרת "לא שותקים באדום". פיקוד העורף התיר לקיים את ההפגנה בכיכר רבין בשעה 19:00, לאחר שהסיר את המגבלה על הכינוס במרחק של למעלה מ-40 קילומטרים מעזה, והמארגנים מקווים שתושבים רבים מכל רחבי הארץ יצטרפו לעצרת הא-פוליטית: "כל מה שאנחנו מבקשים זה שקט".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אנחנו מזמינים את כל תושבי מדינת ישראל להגיע ולהיות איתנו, לתת לנו להרגיש שאנחנו לא לבד ושעם ישראל מאחורינו", הבהירו המארגנים. "אנחנו מבקשים שקט שיאפשר לנו לגדל את ילדינו כפי שעושים הורים בכל רחבי הארץ. זו לא הפגנה פוליטית, זו הפגנה של תושבי ישראל וידברו בה רק ראשי רשויות ותושבים מהישובים סמוכי הגדר".
עוד הדגישו כי "תושבי ישראל לא שותקים יותר באדום - לא תושבי הדרום ולא תושבי המרכז. כולנו מקשה אחת. זה הזמן להפגין סולידריות וערבות הדדית. בואו יחד איתנו לכיכר, להעביר מסר ברור שעם ישראל מאוחד כנגד ירי הרקטות לעבר אזרחי ישראל".
אמנים רבים, בהם "טיפקס" ו"כנסיית השכל", ישתתפו בהפגנה, אותה ינחו אורלי וילנאי וגיא מרוז. גם במשמרת הצעירה של מפלגת העבודה קראו לתומכי המפלגה להגיע להפגנה: "אנחנו מצטרפים לתושבי עוטף עזה בסולידריות ותמיכה, ובעיקר באים להזכיר לממשלת ישראל שהעורף צריך גב, שאנחנו לא ניתן לה לשכוח".
"מרגישים שהשמאל והימין איתנו"
אסתר לחמן, תושבת עוטף עזה שתישא דברים הערב בעצרת, טענה בשיחה עם חדשות 2 Online כי "האזעקות האחרונות והרקטות שנפלו ליד הבתים שלנו הם רק הכוחה לכך שכולם צריכים להצטרף אלינו הערב, כי הבקשה שלנו היא חיונית". לחמן מתגוררת עם משפחתה במושב שובה שנמצא במרחק חמישה קילומטרים מגדר עוטף עזה ולדבריה, "הטילים הפכו לשגרה - 14 שנים אנחנו סובלים בגלל המחלוקות. אנחנו חייבים להחליף דיסק ולעבור לאחדות ושיתוף פעולה שמתעלים מעל הדעות הפוליטית".
"הכוח שלנו נמצא באחדות, וצריך לזכור שאנחנו רק במרחק שעה מתל אביב. אנחנו מבקשים פיתרון - את השאלה איזה פיתרון אנחנו משאירים להנהגה, אבל צריך להיות פיתרון", הוסיפה לחמן, אם לארבעה ילדים. בשבוע האחרון חלה רגיעה מסוימת בירי לדרום, אך התושבים חיים בחשש מהתחדשות הירי: "אנחנו כל הזמן עם יד על הדופק, ואנחנו לא מוכנים לחיות בהפסקת אש רגעית של 72 שעות כל פעם", הדגישה לחמן.
לחמן סיפרה כי התמיכה מכל רחבי הארץ מחזקת את המארגנים: "אנחנו מרגישים שכולם איתנו - הימין, השמאל והתקשורת, יש גל מטורף בפייסבוק של תמיכה בנו ואוטובוסים מכל מקום. אנחנו מקבלים תחושה שהכיכר תהיה מלאה". עוד אמרה לחמן כי המארגנים מקווים ש"מפגן הכוח ישנה משהו - זו הכרזה פומבית שאנחנו לא מוכנים לקרוא לזה שגרה, אני מאמינה שיהיו לזה הדים".
"דורשים שדין שדרות יהיה כדין תל אביב"
מיכל שבן-קוצר, דוברת המועצה האזורית שער הנגב וממארגנות ההפגנה, סיפרה לחדשות 2 Online: "אנחנו מאוד נרגשים לראות את התמיכה מכל רחבי הארץ - יש עוד ועוד נרשמים להסעות ותומכים, גם מהיישובים בעוטף עזה וגם מהמרכז והדרום. אין לנו יכולת לדעת בדיוק כמה יהיו, אבל תהיה היערכות גדולה של שוטרים וייחסמו כבישים כמו כל עצרת מרכזית, ואנחנו מקבלים טלפונים מכל הארץ".
שבן-קוצר הדגישה כי "אנחנו דורשים שקט - דין שדרות ועוטף עזה כדין תל אביב וירושלים - אבל אנחנו לא אומרים לממשלה איך להשיג את זה". הדיווחים הסותרים על התקדמות במשא ומתן ועל הפוגה נוספת לחמישה ימים, לצד המשך הירי, מקשה על החזרה לשגרה בקרב תושבי הדרום: "הייתה אזעקה אצלנו במועצה עוד לפני תום הפסקת האש, ואזעקות במהלך הלילה - התחושה פה היא של דריכות וחוסר וודאות", הוסיפה שבן-קוצר.
למרות הפסקות האש, בכל רגע נתון נדרשים התושבים באזור להיות בקרבת מרחב מוגן: "השקט לא חזר עדיין - אנחנו שומעים גם את האזעקות וגם את הדי הפיצוצים מעזה. ויש כאן ציבור של אלפי אנשים שמותש ולא יודע לאן הימים הבאים הולכים", הדגישה. "רבים מתושבי קיבוץ נחל עוז, שנמצא בשטח המועצה, טרם חזרו לבתיהם, לאחר שעזבו במהלך ימי הירי האינטנסיבי: "הקהילה בקיבוץ עדיין לא חזרה הביתה עם הילדים, הם עדיין בפנימייה בצפון - הם מאוד מתגעגעים ולא יכולים לחזור הביתה כבר למעלה מחודש וחצי. אנחנו חזרנו כשאמרו שאפשר לחזור, וכבר אחרי מספר שעות בבוקר ההרעשה חזרה".