מערכת בריאות קורסת, רופאים שנוטשים, ומחסור בתרופות: עם כל אלו צריכים לתמודד הרופאים ברצועת עזה. בעיות החשמל וכמויות הפצועים מההפגנות על הגדר מצריכים מאותם אלו שנשבעו להציל חיי אדם יכולות מיוחדות ואמצעים שלפעמים פשוט לא קיימים. ארבעה רופאים מעזה הגיעו לישראל להשתלמות במטרה ולנסות לעשות את המירב עם המועט שיש להם.
עדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כבר תקופה ארוכה שהדיווחים שיוצאים מעזה קשים - אלו בעיות החשמל, המים שלא ראויים לשתייה, האבטלה שחצתה את קו ה-50%, אבל מעל הכול, אולי, מרחף המשבר הקשה ביותר, זה שעובר על מערכת הבריאות הפלסטינית ברצועה.
מה שהעמיק את המשבר אלו כמויות הפצועים הגבוהה מימי שישי של 8 החודשים האחרונים - יותר מ-20 אלף בני אדם, מה שהופך את משימתם של 12 הרופאים שהגיעו להשתלמות בתל השומר - למאתגרת במיוחד.
"עשרות אם לא מאות פצועים מגיעים באמבולנסים ובמכוניות אזרחיות", תיאר ד"ר חסן מוצטפא, רופא מג'בליה את ימי השישי האחרונים במשמרת. "כאילו פגעה בעיר רעידת אדמה וכל הנפגעים מגיעים לשם".
"החשמל בא והולך כל הזמן ולא כל המכשירים החשמליים פועלים", הוסיף ד"ר מוצטפא. "חדר הניתוח פועל ב-20%-30% מהיכולת שלו. אתה יכול לתאר לעצמך חדר ניתוח שהחשמל בו נפסק ל-20 דקות או חצי שעה?".
אלא שמערכת הבריאות העזתית מתמודדת עם עוד אתגר - נטישה של רופאים שעזבו בחודשים האחרונים את הרצועה. "בגלל התנאים הקשים איתם מתמודדים הרופאים בעזה, חלקם עזבו את משרותיהם כדי לחפש הזדמנות טובה יותר", סיפר ד"ר ראמי שתיווי, רופא מעזה שהגיע להשתלמות.
ובכל זאת, משהו השתנה בחודש האחרון - בימים אלו עזה מתחברת שוב לציבור החמצן של קטר. "אני חושב שהיה לכסף הזה מחיר דמים", עברנו תקופת הסלמה אלימה מאוד. שהכסף הזה ילך לעזאזל אם זה כרוך במוות של ילדים קטנים", סיכם ד"ר מוצטפא.