האם ישראל נאלצת להגביל את חופש הפעולה שלה במזרח התיכון אחרי תקרית הפלת המטוס הרוסי? ייתכן שכך הדבר, במיוחד לאור הדיווח שהגיע אמש (שישי) מארה"ב לפיו מקורות ביטחוניים אמריקניים זיהו בתקופה האחרונה התעצמות במאמצים האירניים להעברת אמצעי לחימה מתקדמים לחיזבאללה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מאמץ כזה זוהה רק השבוע, כשמטוס מטען אירני העביר לידי ארגון הטרור הלבנוני רכיבי GPS מתקדמים - זאת לאחר שנחת בביירות, כך דווח ברשת "פוקס ניוז".
על פי הדיווח ברשת החדשות האמריקנית, ניתן להתקין את הרכיבים הללו על טילים, ובאמצעותם להפוך אותם לנשק מונחה ומדויק מאוד. הרכיבים הללו הועברו במטוס מטען אירני שמספר הטיסה שלו היה QFZ-9950 והמריא ביום שלישי השבוע מנמל התעופה הבין לאומי של אירן בטהרן.
מטהרן המשיך המטוס ליעד לא ידוע - ואז נחת בנמל התעופה הבין לאומי של סוריה בדמשק. משם המשיך ליעדו - ביירות - כשהוא עמוס בציוד הצבאי. לאחר שפרק את הציוד, המשיך המטוס לדוחא בירת קטר, ומשם חזר לנקודת המוצא - טהרן.
העברת אמל"ח לחיזבאללה והעברת S-300 לסוריה: דאגה בישראל?
עוד דווח כי לאורך כל הטיסה, המשיך המטוס באין מפריע לכל התחנות שלו. ככל הנראה הגורם להיעדר התגובה של ישראל להעברת אמצעי הלחימה לחיזבאללה הוא תקרית הפלת מטוס הביון הרוסי בשמי סוריה שאירעה לפני חודש - תקרית שהביאה למותם של 15 אנשי הצוות, וגם למתיחות בין מערכת הביטחון הישראלית לזו הרוסית.
בשל אותה תקרית, רוסיה החליטה לצייד את צבא סוריה במערכת ההגנה האווירית המתקדמת S-300. במהלך יום שישי דווח בכלי תקשורת רוסי כי מוסקבה העבירה לדמשק את המערכת S-300PM-2, שנחשבות מתקדמת ומשכוללת יותר ממערכת ה-S-300 הקלאסית.
דוברת מחלקת המדינה האמריקנית הת'ר ניוארט הגיבה לפרסום ואמרה: "אני לא יכולה לאשר שאכן הטילים הועברו. אני מקווה שהם לא. זו תהיה הסלמה חמורה בכל מה שנוגע לסוריה אבל אני פשוט לא יכולה לאשר את זה".