שר החוץ הלבנוני ג'ובראן באסיל תקף היום (שני) את ישראל ואת הפרסום של ראש הממשלה נתניהו לפיו אתרי טילים נמצאים בסמוך לשדה התעופה הבין לאומי בביירות: "ישראל מחפשת דרכים להצדיק את התוקפנות שלה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
שר החוץ אמר את הדברים בפני שגרירים זרים שזימן על מנת להסביר את הפרסומים של נתניהו מעל בימת עצרת האו"ם. באסיל טען שישראל משקרת בנוגע לאתרי הטילים השייכים לחיזבאללה בגיבוי אירני. בהמשך, צפוי השר לקחת את השגרירים לסיור באחד האתרים אליהם התייחס נתניהו.
באסיל אמר גם כי בלבנון מסרבים למקם טילים בסמוך לשדה התעופה אך "על מדינות אחרות לעזור ללבנון לעצור את הטרור הישראלי". שר החוץ טען כי האחריות על כך מוטלת על האו"ם.
לאחר חשיפת ראש הממשלה באו"ם, צה"ל הציג תצלומי אוויר של המתקנים והוסיף עליהם פרטים. "בכירי ארגון חיזבאללה קיבלו החלטה מודעת להעביר את מרכז הכובד של פרויקט דיוק הטילים, שבו הם עוסקים מזה זמן, למרחב האזרחי בלב ליבה של העיר ביירות", נמסר מדובר צה"ל.
מדובר צה"ל נמסר כי בשנה האחרונה חיזבאללה מנסה לבנות תשתית להסבת טילי קרקע קרקע לטילים מדוייקים בשכונת אוזעאי, הסמוכה לשדה התעופה בביירות.
אתרי הטילים הוצבו בשלושה מקומות: אצטדיון כדורגל של נבחרת חיזבאללה, סמוך לשדה התעופה הבינלאומי "חרירי" של לבנון ובמעגנה בלב שכונת מגורים ובסמוך למבניים אזרחיים המרוחק כ-500 מטרים בלבד ממסלול הנחיתה של שדה התעופה.
"פרויקט הדיוק מתבצע תוך שימוש בידע, טכנולוגיה, מימון והכוונה איראניים", נמסר מדובר צה"ל. "אחד הניסיונות להעברת מכונות המיועדות להסבת טילים למדויקים מסוריה ללבנון הותקף על ידי ישראל ב-17 בספטמבר 2018".
נוסף על האתרים שנחשפו, ישנם אתרים נוספים בביירות ומחוצה לה שבהם פועל חיזבאללה להקים מתקנים דומים. "ישראל עוקבת אחר האתרים הללו במגוון יכולות ואמצעים", מסר דובר צה"ל.
על פי הודעת דובר צה"ל, ישראל מחזיקה במידע רב על פרוייקט הדיוק, ופועלת מולו במענה מבצעי מגוון ובשיטות וכלים שונים: "מאמצים נרחבים הביאו לכך שנכון לספטמבר 2018 אין בלבנון מפעל פעיל שמבצע הסבה תעשייתית לנשק מדויק".