ראש הממשלה בנימין נתניהו אישר הבוקר (ראשון) את הדיווחים לפיהם פינוי הכפר חאן אל אחמר יידחה בעקבות המגעים המתקיימים עם התושבים. לדבריו, הכפר יפונה אך ניתנה תקופת זמן שבמהלכה יהיה ניסיון להגיע להסכמה בין הצדדים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"חאן אל אחמר יפונה, זאת החלטה של בית משפט", אמר נתניהו בהצהרה לתקשורת במהלך ביקור שר האוצר האמריקני בלשכתו. "אין לי כוונה לדחות את זה להודעה חדשה, אלא למועד קצר. משך הזמן שניתן לנסות לפנות את זה בהסכמה ייקבע על ידי הקבינט. זה יהיה קצר ואני מאמין שזה יהיה בהסכמה בין כל השרים".
מוקדם יותר הבוקר פורסם לראשונה בגל"צ שתושבי חאן אל אחמר הסכימו להתפנות מרצונם החופשי. על פי הדיווח, זו הסיבה לכך שראש הממשלה נתניהו הורה אמש לדחות את הפינוי. לפני כמה ימים הגיעה ללשכת נתניהו הודעה שלפיה התושבים מוכנים לעבור לאדמות של הכפר ענתא ובעקבותיה נתניהו הודיע: "ההצעה תיבדק".
על פי הפרסום, לפני כעשרה ימים הגיעה ללשכתו של נתניהו הודעה שלפיה עורך הדין של התושבים, תאופיק ג'ובראן, אישר שתושבי המאחז הסכימו לעבור 500 מטר צפונה לאדמות פרטיות של הכפר ענתא. לאחר ההודעה הזו ראש הממשלה הודיע כי יבחן את ההצעה ולכן דחה את הפינוי.
ההחלטה על דחיית הפינוי עוררה סערה במערכת הפוליטית והבוקר הבהיר שר החינוך נפתלי בנט שהבית היהודי ידאג שזה יקרה. בעקבות כך שרי הקבינט זומנו לישיבת עדכון בנושא.
בנט הצטרף לביקורת שהשמיעו בימין על ההחלטה לדחות את הפינוי ואמר כי "חאן אל אחמר יפונה, מפלגת הבית היהודי תוודא שאכן כך יקרה. מדובר בבנייה בלתי חוקית שהריסתה אושרה בבג"ץ. במדינת חוק אוכפים את החוק גם אם הקהילה הבינלאומית מתנגדת ומאיימת".
אמש בשעות הערב ראש הממשלה בנימין נתניהו דחה את פינוי המאחז עד להודעה חדשה. גורמים בלשכת רה"מ הסבירו כי "הכוונה היא לנסות את המשא ומתן וההצעות שהתקבלו מגורמים שונים בנושא - כולל בימים האחרונים".
בלשכתו של שר הביטחון ליברמן הגיבו למהלך והבהירו: "ההחלטה התקבלה בניגוד גמור לעמדת שר הביטחון". ח"כ סמוטריץ' מהבית היהודי זעם על הדחייה: "ספרו לי עוד על ממשלת ימין - מכעיס מקומם ומדאיג". וקרא לחבריו בקואליציה להצטרף אליו לסיור במאחז: "במקום להגיע להצבעות בכנסת נסייר במקום ויחד ננסה לגדל עמוד שדרה".
ב-5 בספטמבר בג"ץ דחה באופן סופי את העתירות נגד הריסת היישוב הבדואי חאן אל אחמר, הממוקם בגדה המערבית סמוך למעלה אדומים. ההחלטה התקבלה אחרי תשע שנים של דיונים בנושא, ועתירות שהגישו תנועות ימין ותושבי היישוב.