אחרי יממה של אזעקות, תושבי הדרום, ובעיקר העוטף ואשקלון התעוררו הבוקר (שלישי) לעוד יום קרב. אחרי הפוגה קלה של שעתיים בירי, משעה 6 בבוקר נשמעו אזעקות במספר ישובים בגזרה, אחת הרקטות התפוצצה בחצר בית בעוטף, לא היו נפגעים. כ-400 רקטות נורו מתחילת סבב ההסלמה, הקבינט המדיני ביטחוני התכנס הבוקר בשעה 9.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במהלך הלילה הצליחו הרופאים בבית החולים שיבא לייצב את מצבה של אישה כבת 60 שנפצעה באורח אנוש מפגיעת רקטה בביתה באשקלון. באותה פגיעה נהרג גם גבר כבן 40 ורעייתו נפגעה גם היא באורח קשה.
יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי ביקר בזירה באשקלון. "מה שאנחנו רואים כאן זה בניין שנפגע, השלט שכתוב עליו בעצם זה מאוד פשוט, לא קונים שקט בכסף", טען. "אנחנו בנקודת הזמן הזאת, צריכים להחזיר ולהכות חזק בחמאס וביד השנייה למצוא את הדרך לעצור את ההסלמה הזאת".
ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם הגיע הבוקר לאחת מזירות הנפילה שבעיר והתייחס למצב הביטחוני. "אנחנו חיים במציאות שונה לחלוטין ממה שהיה שנה שעברה", סיפר. "ההיקפים של השיגורים גדולים מאוד, כיפת ברזל נתנה מענה של 80%, אבל היו 5 מוקדים של פגיעות ישירות".
"היום כל מדינת ישראל מאוימת", המשיך ראש העיר. "ספגנו מהלומה לא קלה, מה שיש לי להגיד לראש הממשלה ולקבינט שמתכנס בשעה הקרובה זה שיבינו שאנחנו צריכים להתמגן, ואנחנו צריכים לחיות בסביבה הרבה יותר נעימה".
בר דמרי, תושבת אשקלון המתגוררת בסמוך לאחת מזירות נפילת הרקטה סיפרה על המחסור באמצעי התגוננות בעיר. "אשקלון הפכה לשדרות מספר אחת, לא מספר שתיים", טענה. "כל הבלגן הזה צריך להיפתר עם מיגון. החזית זה העורף, והעורף כאן לא ממוגן בכלל. הבניין שלי ללא ממ"ד, ללא מקלט וללא חדר מדרגות ממוגן. אין לי מקלט, כשיש אזעקה אני לוקחת משהו, שמה על הראש ומחכה לנס, פניתי להרבה גורמים, לא עשו כלום".
לפי הנחיות פיקוד העורף, אין לימודים במרכז הנגב ולכיש - וההתכנסויות וההתקהלויות באזור זה מוגבלות ל-300 איש בשטח סגור בלבד. הגישה למקומות עבודה שאינם חיוניים תותר רק אם קיים מרחב מוגן תקני, ושירותים לקהל הרחב יפעלו במתכונת מצומצמת. בעוטף עזה חל איסור על התכנסויות, הלימודים בוטלו, השירותים לקהל הרחב הוגבלו ל"שירותים הכרחיים בלבד", חל איסור על עבודה בגופים לא חיוניים והעבודה החקלאית נאסרה.