אחרי שנקבע מותה של חיילת צה"ל שהתמוטטה במתקן כלא 4 בבסיס צריפין, הודיעו בדובר צה"ל על חקירת נסיבות האירוע. אסירה שהכירה את החיילת בכלא 6, לפני שזו הועברה לכלא 4 שם איבדה את הכרתה, סיפרה לחדשות 2 על המקרה והעלתה טענות על הטיפול הרפואי שמעניקים בכלא הצבאי. בדובר צה"ל הדפו את הטענות: "בבסיסי הכליאה קיים סגל רפואה, רופאים וקציני בריאות הנפש, אשר נותנים מענה מלא".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
החיילת, שהייתה עצורה בכלא 4, התמוטטה לפני כשבוע - ובלילה שבין שני לשלישי נקבע מותה בבית החולים אסף הרופא. נסיבות האירוע עדיין נחקרות. "זה היה צפוי שזה יקרה כי ככה המערכת מתנהלת, קודם כל חושבים שאתה משקר", סיפרה האסירה. "הייתי איתה לפני שהיא הגיעה לכלא 4, היא הייתה יום אחד בכלא 6 בזמן שאני הייתי שם".
"היא נראתה רע, היא רעדה ובכתה המון, ראו שמשהו לא בסדר. גם הבנות האחרות אמרו שיש בעיה ושהיא צריכה טיפול", היא שחזרה.
החיילת, שהייתה במאסר בכלא 6 במשך כחודשיים, סיפרה שהמקרה של החיילת שהתמוטטה לא היה חריג. "יצא לי לראות לפחות שלושה מקרים שאני יכולה לחשוב עליהם שבחורות הגיעו למצבים בריאותיים קשים", שחזרה. "המקרים האלו לא מטופלים במערכת הבריאות של הכלא, רוב הסיכויים שייתנו לך לראות חובשת שלא יודעת יותר מדי והמקסימום שהיא יכולה לתת זה אקמול".
"כשמישהי מתלוננת חושבים שהיא רוצה גימלים"
החיילת סיפרה על מצבים בהם בנות נזקקו לטיפול רפואי דחוף ונאלצו לחכות יום שלם כדי לראות חובש. "הייתה מישהי עם בעיות לב וכליות, היא ביקשה מהמפקד כמה פעמים במהלך היום לראות חובש ונפנפו אותה", תיארה. "היא כבר הייתה בהתקף חרדה ולא הרגישה את הידיים ואת הרגליים ולקחו אותה לטיפול נמרץ. בבוקר ראתה רופא ואמרו לה שאם היא נושמת ויש לה דופק אז היא בסדר".
סיפור נוסף שסיפרה האסירה היה על חיילת שהגיעה, לטענתה, עם שתי פריצות דיסק, והטיפול היחידי לכאבים שקיבלה היה כדור "חלש יותר מאופטלגין".
האסירה ממש לא מופתעת מפטירתה של החיילת. "זה פשוט שאלה של זמן מתי דבר כזה יקרה", סיפרה. "כשמישהי מתלוננת על כאבים אז חושבים שהיא רוצה להוציא גימלים, או לצאת לטיול למרפאה, צריך להילחם כדי לראות רופאה רק בשביל שתעבור על מסמכים רפואיים - במקרה הזה זה הסתיים במוות - זה לחלוטין סיפור של הזנחה, כנראה שהיו הרבה יותר מדי מקרים שמצבים כאלו קורים".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בבסיסי הכליאה קיים סגל רפואה, רופאים וקציני בריאות הנפש, אשר נותנים מענה מלא לכלואים בהתאם לצרכיהם. כל חייל אשר נקלט בכלא צבאי עובר שיחת קליטה הכוללת מפגש עם גורמים רפואיים ומקבל טיפול רפואי במידה ונדרש. במקרה המצער של התמוטטות ופטירתה של החיילת נפתחה חקירה תחת היחידה לחקירות פנים בצה"ל ובסיומה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית. באשר לטענות לגבי מקרים פרטניים - במידה ואלו יועברו, הרי שיבדקו ויזכו לטיפול המתאים".