הצוללות המצריות החדשות מגיעות לנמל במצרים: צוללות מתוצרת ענקית הספנות הגרמנית "טיסנקרופ", שנמצאת בלב פרשת כלי השיט שנחקרת בימים אלו במשטרה, עגנו היום (חמישי) בנמל אלכסנדריה. כלי השיט התקבלו בטקס רשמי, בהשתתפות הנשיא עבד אל פתח א-סיסי. מדובר בצוללות שמצרים רכשה במקביל לישראל, בניגוד למדיניות שהייתה נהוגה במשך זמן רב לפיה ישראל מקבלת "בלעדיות" על כלי הנשק שרכשה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חיל הים המצרי רכש כארבע צוללות חדישות מסדרת 209 מתוצרת גרמניה, בעסקה שעמדה בלב מחלוקת בישראל. צוללות אלו, שעליהן התבסס הדור הראשון של צוללות הדולפין של ישראל, הן בעלות הדחק של כ-1,586 טונות.
לצוללת ישנם כ-8 צינורות טורפדו 533 מ"מ, עם יכולת לשיגור טילים. הצוללת חמושה ב-14 טורפדות וב-14 טילי הרפון בלוק II.
"נתניהו פעל נגד מכירת הצוללות למצרים"
מכירת הצוללות למצרים, במקביל לעסקה השנויה במחלוקת שנחקרת במסגרת תיק 3000, ספגה ביקורת רבה: השרים לשעבר יעלון ולפיד טענו כי נתניהו אישר לגרמנים למכור צוללות למצרים. בדיקה שנערכה בארכיון העיתון הגרמני "דר שפיגל" משנת 2012 יכולה להעיד על סיפור אחר לחלוטין: הארכיון מגלה כי לפני ההפיכות במדינות ערב שכונו "האביב הערבי", ולפני תחילת ההפיכה במצרים שהביאה לסילוקו מהשלטון של הנשיא חוסני מובארק, התקיים משא ומתן בין מצרים לגרמניה על רכישת צוללות. ישראל לא הביעה התנגדות באותם הימים לרכישה של שתי הצוללות עליהן דובר על ידי חיל הים המצרי.
בכתבה שהתפרסמה בעיתון הגרמני "דר שפיגל" בשנת 2012 דווח כי ממשלת ישראל, בראשותו של בנימין נתניהו ושרים בכירים נוספים, הפעילה לחצים כבדים על גרמניה לבטל את עסקת הצוללות. בעיתון דיווחו גם על שיחות מתוחות שהתקיימו בין ראש הממשלה נתניהו לקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל בנושא.
עוד דווח כי מרקל הבטיחה לנתניהו כי גרמניה לא תאפשר עליונות אסטרטגית של גורם אחר במזרח התיכון על פני ישראל. מרקל גם הבטיחה שמועצה ביטחונית המורכבת משרי גרמניה תבחן שוב את המצב בגרמניה, ואם יתגלה כי עסקת הצוללות תפגע בעליונות הישראלית - העסקה תבוטל.