פרסום ראשון: במהלך חקירתו היום (שלישי) במשרדי להב 433, קשר את עצמו חבר הכנסת באסל גטאס לאירוע, כלומר הודה בהעברת הטלפונים לידי מחבל אחד ופרטים מוצפנים לידי מחבל שני. הטענה שהעלה גטאס בחקירתו היום, או ההסבר למעשה: מניע הומניטרי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
גטאס מבין שאין לו יכולת להפריך את עצם החשד, וכעת הוא מנסה להפחית מחומרת המעשה ולטעון שהמניע הוא לא סיוע לטרור אלא סיוע הומניטרי לאסירים. המשמעות של הדברים האלה היא שגטאס מנסה להתמודד עם העונש הצפוי לו.
חוקרי המשטרה הציגו לו היום במהלך החקירה את הסרטונים שמתעדים את מפגשיו עם שני החבלים והעברת הטלפונים והפתקים, כולל הקלטות סאונד של השיחות בינו לבין המחבלים במהלך המפגשים. חקירת המשטרה תתמקד כעת במניע וזה תלוי לא מעט בתוכן של הפתקים המוצפנים שהועברו.
מטעמו של גטאס פורסמה לאחר שידור הכתבה בחדשות 2 הבהרה, לפיה הוא "לא הודה בחקירתו היום כי העביר טלפונים ניידים, כפי שנטען בכתבה. ח"כ גטאס ענה על כל השאלות של החוקרים והדגיש כי לא עבר כל עבירה על ביטחון המדינה, והכחיש את המיוחס לו".
"ביקוריי אצל האסירים הם במסגרת פעילות הומניטרית ומוסרית בסוגיית האסירים לה אני מחויב", הוסיף עוד. "סוגיית האסירים היא סוגיה כאובה וקשה מנשוא, האסירים סובלים מתנאים קשים וטיפול בנושא זה הוא במסגרת תפקידי הציבורי והפרלמנטרי ואני מטפל בו באחריות".
דוברו של הח"כ אמר כי גטאס אמר בכניסה לחקירה: "ההר יוליד עכברון". מהמשטרה נמסר בתום החקירה כי לגטאס מיוחסות "עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, מרמה והפרת אמונים ועבירות על פי פקודת שירות בתי הסוהר - הכנסת חפץ אסור/מסוכן". במשטרה הבהירו כי החקירה נערכה באישור היועץ המשפטי לממשלה.
במשטרה חושדים כי גטאס הבריח טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים בכלא קציעות. בתמונה שהגיעה לידי חדשות 2 תועד גטאס ברגעים לאחר יציאתו מהכלא, כאשר עוכב לתשאול על ידי השוטרים.
בין השאר נחשד גטאס בהברחת טלפונים סלולריים זעירים, כרטיסי סים, ומסמכים בעלי תוכן מודיעיני לשני אסירים ביטחוניים: ברשימה המשותפת, שדנה אתמול בפרשה, אמרו שמדובר בחשדות חמורים וקראו לגטאס להתפטר או להשעות את עצמו.
יוזמת ארדן אושרה בוועדת הכנסת
בתוך כך, ועדת הכנסת אישרה הערב את היוזמה של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, וקבעה כי חברי כנסת לא יוכלו לבקר אסירים ביטחוניים. יוזמת השר ארדן פורסמה לראשונה במהדורה המרכזית ביום ראשון.
"ועדת הכנסת מתנגדת לקיום ביקורים של ח"כים אצל אסירים ביטחוניים כהגדרתם על ידי שב"ס, וסבורה שיש בביקורים גיבוי ועידוד לאותם אסירים, למעשיהם ולשולחיהם", נכתב בהחלטת הוועדה, שבראשה עומד חבר הכנסת יואב קיש. "ביקורי אסירים ביטחוניים אינם חוסים תחת חסינותם וזכויותיהם של חברי הכנסת, וזאת בשל הפגיעה שעלולה להיגרם לביטחון המדינה כתוצאה מהביקורים, לפי חוות הדעת של שירותי הביטחון. הוועדה מאשרת את הצעת השר לקבוע, בתיאום עם יו"ר הכנסת ויו"ר ועדת הכנסת, מספר בעלי תפקידים מקרב חברי הכנסת, אופוזיציה וקואליציה, שלהם תינתן הזכות לקיים ביקורים על מנת להבטיח פיקוח פרלמנטרי נאות על תנאי כליאתם".
יוזמתו של ארדן נחשפה במהדורה המרכזית ביום ראשון, לפיה יבוטלו כליל ביקורי הח"כים אצל האסירים הביטחוניים, למעט שניים או שלושה ראשי ועדות שתפקידם לפקח על תנאי האסירים בכלא. השר ארדן הסביר את יוזמתו משתי סיבות עיקריות: הביקורים לחלוטין אינם מפוקחים ונשקפת מהם סכנה ביטחונית של ממש; חברי הכנסת באים בדרך כלל לאסירים המפורסמים כדי להשיג רווח פוליטי לעצמם ולא לדאוג לתנאי הכליאה של האסירים.