ישראל בחנה בחשאי דרכים לעקוף את מערכת ההגנה האווירית הרוסית S-300 במהלך תרגיל אווירי משותף שקיימה עם יוון - כך מדווחת היום (שישי) סוכנות הידיעות רויטרס מפי מקורות צבאיים ודיפלומטיים. בשבוע שעבר פרשה רוסיה את מערכת S-400 המתקדמת בלטקיה, לאחר שטורקיה הפילה מטוס קרב שלה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לדברי המקורות, מערכת S-300 רוסית שנמכרה לקפריסין לפני 18 שנה ושמוצבת בימים אלה בכרתים הופעלה במהלך תרגיל אווירי משותף לישראל וליוון בחודשים אפריל ומאי השנה. הפעלת המערכת אפשרה למטוסי הקרב הישראלים ללמוד את פעילות מנגנון הנעילה של המערכת ולאסוף מידע על יכולות המעקב שלה וכיצד ניתן להערים עליה.
אתמול דווח כי רוסיה החלה לספק לאירן מערכת S-300. העסקה עמה נחתמה בתחילת החודש שעבר לאחר שאמברגו הנשק על אירן הוסר בעקבות הסכם הגרעין עמה. "חלק מהתמרונים כללו תקיפות דמה של מטוסי קרב ישראליים על מערכת הגנה אוויריות יווניות, כולל ה-S-300", אמר אחד המקורות.
מערכת ה-S-300 מסוגלת לפגוע בכלי טיס ובטילים בליסטיים במרחק של עד 300 קילומטרים. איגור סוטייגין, מומחה צבא רוסי מהמכון המלכותי בלונדון אמר כי אימון על מערכת ה-S-300 "זה בדיוק מה שצריך לעשות" כדי ללמוד את המערכת.
"אם לומדים את כל הפרטים על התדר של המכ"ם ועל תבנית השידור, ניתן להחליף את האות ולבלף את המערכת", אמר. "ניתן לקחת את האות ולהחזיר אותו ולאחר מכן לשלוח פינג שמחכה את האות, וכך - במקום מטרה אחת, המכ"ם מזהה 3, 5 או אפילו 10 מטרות ולא יודע לאן לירות".