החלטתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו למנות את יוסי כהן לראשות המוסד זכתה לתגובות חיוביות, אך גם הותירה לפחות שני בני אדם מאוכזבים: נ', המשנה הנוכחי לראש המוסד, ורם בן ברק, בכיר לשעבר במוסד - שהיו בין שלושת המועמדים הסופיים. הבוקר (שלישי), לאחר שעיכל את ההצהרה הדרמטית של נתניהו, הצהיר בן ברק כי הוא אמנם מאוכזב – אך מאחל לכהן הצלחה וישמח לעזור לו בעתיד. מבחינת בן ברק, מדובר בסוף פסוק: "לא אתמודד בסיבוב הבא לראשות המוסד".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בריאיון לניב רסקין בגלי צה"ל הסביר בן ברק מדוע אינו רואה את עצמו מתמודד שוב על התפקיד הרגיש. "זה כבר יהיה רחוק ממני - יהיו צעירים במוסד שיתפתחו ויתמודדו, זה דרכו של ארגון בריא".
בן ברק הוסיף: "אני מאוד מאוכזב. ראש הממשלה התקשר אליי אישית להודיע לי שהוא לא בחר בי. מאוד רציתי את התפקיד". כעת, לדבריו, הוא ימשיך להתמקד בתפקידו כמנכ"ל המשרד לענייני מודיעין.
כהן לאחר בחירתו: "אעמיד מבצעים טובים, מודה על האמון"
על כהן, ראש המטה לביטחון לאומי והמועצה לביטחון לאומי שייכנס בקרוב לראשות המוסד, היו לבן ברק רק מילים טובות להגיד. "יוסי יהיה מצוין", אמר. "שוחחתי איתו אתמול בערב ואמרתי לו שאעזור לו בכל דבר שיבקש - הצלחת המוסד חשובה יותר מכל".
למרות שלא נבחר, שיבח בן ברק את קבלת ההחלטות בנושא הסבוך. "ראש הממשלה עשה תהליך מאוד מסודר, וכעת נותר לאחל ליוסי כהן הצלחה רבה", אמר. "אני מאוכזב, אבל זאת כבר היסטוריה - עכשיו מסתכלים קדימה".
מהמעצר הדרמטי לתפקידים הבכירים
ב-1984, לאחר שירות בסיירת מטכ"ל, הצטרף בן ברק לשורות המוסד ושירת שם במגוון תפקידי שטח ופיקוד מבצעיים באגף קשת - האגף האחראי להשגת מודיעין באמצעים אלקטרוניים, כולל הטמנת אמצעי ציתות והאזנה. באפריל 1991 נעצר בן ברק עם שלושה סוכני מוסד נוספים במהלך מבצע השתלת מכשירי האזנה בשגרירות אירן בקפריסין. חברי החוליה הורשעו בגין הסגת גבול. נגזר עליהם קנס ולאחר מכן הם שבו לישראל.
ב-2004 מונה בן ברק למפקד אגף קשת, שבעבר פיקד עליו גם ראש המוסד היוצא תמיר פרדו. בשנים 2009-2011 כיהן בן ברק כסגן ומשנה לראש המוסד ובהמשך שימש כמתאם מבצעים מיוחדים בצה"ל. בדצמבר 2014 מונה לתפקידו האחרון - מנכ"ל המשרד לענייני מודיעין - על ידי השר דאז יובל שטייניץ.