בצה"ל נערכים למעבר יחידות אגף המודיעין והתקשוב לנגב, וכעת נחשף התגמול הכספי לאנשי הקבע שיעברו דרומה: בוועדה לביקורת המדינה נחשף היום (שני) כי קצין שיעבור לנגב יקבל 70 אלף שקלים כמענק, ומשפחות יקבלו 200 אלף שקלים. לאחר מאבק ממושך, אושר לאחרונה באוצר התקציב למיזם קריית הבה"דים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בצה"ל הסבירו כי המענק נועד לקליטת המשפחות שיעברו לנגב במסגרת העברת בסיסי המודיעין והתקשוב. יו"ר הוועדה, קארין אלהרר (יש עתיד), אמרה כי מדובר ב"מהלך מבורך ומכריע, שאמור להביא לאזור צמיחה כלכלית וחברתית".
חזי משיטה, מנהל מעבר צה"ל לנגב במשרד הביטחון, אמר כי המימון למיזם אושר על ידי האוצר. לדבריו, כבר היום משרתים כ-30 אלף חיילים בנגב - ומעבר קריית הדרכה, אגף המודיעין וקריית התקשוב יוסיף 30 אלף נוספים, מתוכם כ-7,000 אנשי קבע. המענקים לקצינים מבוקשים, לדבריו, יגיעו להיקף של עד 70 אלף שקלים ובחודש הקרוב יסוכם המענק למשפחות שיעברו לאזור ויגורו בו לפחות חמש שנים.
בפרוייקט נרשמו עד כה ליקויים בתחום התחבורה, ומשיטה הסביר כי עד שיושלם המענה, משרד הביטחון מממן הסעות ישירות לבסיסי הנגב מ-19 מרכזים בארץ. משיטה הזהיר כי "כוחות השוק לא יעשו את שלהם, ועל משרדי הממשלה להכין מאות יחידות דיור להשכרה לתקופת מעבר הבסיסים". לדבריו, קריית ההדרכה שתיבנה ליד רמת חובב נבדקת היום ומנוטרת מבחינת זיהומים ואיכות הסביבה.
ח"כ אלהרר הוסיפה כי "חשוב לבדוק את התהליך תוך כדי ביצועו ולא לבכות על הליקויים בדיעבד. זהו מהלך מבורך ומכריע, שאמור להביא לאזור צמיחה כלכלית וחברתית, אך יש להיערך לקליטת אנשי הקבע ומשפחותיהם מבחינת מגורים, ותשתיות חינוכיות, בריאותיות ותחבורתיות. הכיוון חיובי אך ההכרעות הדחופות, תוך שיתוף פעולה בין כל משרדי הממשלה – נחוצות כדי לא לעכב את המעבר בצורה חלקה".
אל"מ ירון כהן, ראש מחלקת התכנון באגף כוח האדם, הסביר כי מי שישרת בקבע באגף המודיעין או התקשוב ישהה כ-25 שנה באותה היחידה - ולכן חשוב לספק להם מעטפת הולמת. תא"ל (מיל') יוסי ביינהורן, נציג מבקר המדינה, ציין בדיון כי לא מדובר רק במיזם של מערכת הביטחון: "מדובר במהלך בעל משמעות לאומית, רוחבית, לכל המערכות בדרום הארץ. האחריות מתחלקת בין כמה וכמה משרדי ממשלה, ויתכן כי המיזם יתקדם מבחינה מסוימת ויתנהל בעצלתיים מבחינות אחרות".