האם פצועי הפיגוע הופקרו? במערכת הביטחון התקבל מידע על כך שאמבולנס של "הסהר האדום", שהיה בזירה בזמן שמשפחה ישראלית הותקפה ואב ובנו נרצחו סמוך לעתניאל, התרחק מהמקום מבלי להעניק סיוע. על פי הדיווחים, אחד מבני המשפחה שנפצע אף דיווח למוקד מד"א על האמבולנס שלא סייע להם בשעת צרה. המידע עדיין נבדק, אך בארגון הכחישו הערב (שישי) את הדיווחים וההאשמות וטענו: סייענו עד שהגיעו אנשי מד"א עם אקדחים שלופים ואז החלטנו לסגת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהודעה שפורסמה באתר ארגון "הסהר האדום" האשימו בכירים בישראל, בהם דובר הממשלה לתקשורת הערבית אופיר גנדלמן, ב"הפצת האשמות כוזבות". על פי הודעת הארגון, צוות של "חברת הסהר האדום הפלסטיני" הגיע ראשון לזירה והחל לסייע לנפגעים. "כמה דקות מאוחר יותר הגיעו שני אמבולנסים ששייכים לצה"ל ולמד"א - הצוותים התקרבו לפצועים וחשפו את נשקם", נכתב באתר הארגון.
"בהתחשב בכך שהפרמדיקים הישראלים הגיעו והתחילו לטפל בפצועים, הצוות של הסהר האדום עזב את הזירה שלתחושתם הפכה ללא בטוחה", נטען. כמו כן, הצהיר הארגון, מתחילת אוקטובר נפצעו 125 מאנשי צוותם על ידי כדורים וגז מדמיע מצד כוחות הביטחון הישראלים, וחלקם אף הוכו. "67 אמבולנסים ניזוקו מהשיטות האלו", הדגישו אנשי הסהר האדום, "ונמנעה מאיתנו לטפל ב-66 פלסטינים שנפצעו בתקופה זו 'משיקולי ביטחון'".
"מאמינים בסיוע רפואי לכל הפצועים"
את ההבהרה סיכמו בסהר האדום בהצהרה לפיה ימשיכו לטפל בפצועים, ללא הבדל דת: "העקרונות ההומניטריים שלנו לא ניתנים לערעור. הענקנו סיוע לישראלים רבים, גם לאחרונה כשישראלי הותקף בקבר יוסף בשכם. אנו קוראים לגנדלמן וחבריו להיזכר בכל המקרים הללו - אנחנו מאמינים שסיוע רפואי צריך להינתן לכל מי שזקוק, בעוד ישראל מעדיפה לתת לפלסטינים לדמם ולא מאפשרים לנו לטפל בהם. די למלחמת המידע וסילוף העובדות".
המשפחה הייתה בדרכה לשמחה משפחתית (שבת חתן), לקראת חתונתה הצפויה של אחת הבנות המשפחה. כאשר נפתחה לעבר הרכב אש. אחד המחבלים ביצע וידאו הריגה, אך לא פצע את הילדות. האב בן ה-40 ובנו בן ה-18 - ששמם טרם הותר לפרסום - נרצחו מטווח קצר. הבן עוד הספיק לדווח על הפיגוע לפני שנורה למוות. במקביל, נבדק הדיווח כי אמבולנס של "הסהר האדום" ברח מהזירה מבלי להעניק סיוע לנפגעים.
במהלך אשפוז בני המשפחה, שנפצעו באורח קל, סיפרה האם ששכלה את בעלה ובנה לילדות הקטנות על החדשות הקשות, כאשר צוות רב של בית החולים עזר להסביר להן את המצב. ד"ר צבי פרי, כירורג בכיר בסורוקה, סיפר לחדשות 2 על הדרך בה נודעה הבשורה הקשה לבנות: "זה תהליך עדין שמלווה בצוות רב מקצועי - עובדים סוציאליים ופסיכיאטרים למבוגרים וילדים ולנוער, כשהמטרה היא קודם כל להבין מה הפציינט חש ומה הוא הבין. לא כולם ידעו ולא כולם הבינו מה קרה. עם הזמן היה אפשר להסביר להן, כל אחת בשפתה - הן ילדות קטנות, וזה שינה מאוד את התהליך".