בבית משפחת דוואבשה שבכפר דומא מקווים מאוד שההתפתחות בחקירת פרשת הטרור היהודי עליה הוטל צו איסור פרסום - נוגעת אליהם. במקרה שזעזע את המדינה לפני כארבעה חודשים נרצחו האב, האם ותינוקם כשאלמוני הצית את ביתם באמצעות בקבוק תבערה, אולם בכפר מביעים ספק שמערכת אכיפת החוק הישראלית תעשה צדק עם בני המשפחה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"קשה לי להיכנס לבית המשפחה", סיפר חוסיין שאיבד את בתו, חתנו ונכדו בהצתה. "לפני שבע שנים הכנסתי את הבת שלי לפה כשהיתה כלה, ועכשיו הוצאתי אותה מתה. אני חלש, כי אני לא יכול לנקום בבחור שעשה את הדבר הזה. אני רוצה שיתפסו אותו - אבל מה יעשו לו? ישימו אותו בבית הסוהר למשרך 20-30 שנה? מה זה ייתן לי? הוא חי והוא בריא. אם רוצים שייתנו לי אותו - ואני אסתדר איתו. הייתי שורף אותו".
לתחושות הקשות הצטרף גם זכריא סדא, תחקירן בארגון "רבנים לזכויות אדם" שביקר בבית המשפחה: "זה עצוב להיכנס ולראות הכל נשאר כמו חלב תינוק והתרופות שלו. משפחה שלמה הלכה בדם קר".
הם שומעים על ההתפתחות המשמעותית בחקירת "פרשת הטרור היהודי", אך יש לציין כי אמון הפלסטינים במערכת אכיפת החוק הישראלית נמוך במיוחד. "אני לא מאמינה שהישראלים רוצים לתפוס את הרוצחים ולהביא אותם לבית המשפט", אמרה סוהא דוואבשה, אמו של אב המשפחה. "הם מדברים, אבל לא עושים. הלב שלי יירגע רק כשהרוצח של הבן שלי ימות".
"לא נסמוך על מערכת המשפט"
ארבעה חודשים אחרי האירוע הקשה, הבית נותר עדיין כמצבת זיכרון אילמת לרצח משפחת דוואבשה. ברשות הפלסטינית מתכוונים להפוך את הבית למוזיאון, בעיקר את החדר שבו נרצחו האב, האם ועלי התינוק. בדומא אומרים היום כי בכל מקרה הצדק צריך להיעשות. "גם אם יתפסו את הרוצחים, אנחנו לא נסמוך כמשפחה על מערכת המשפט הישראלית כי ישחררו אותם, בשל חוסר שפיות או כי הם קטינים", הבהיר נאסר דוואבשה, אחיו של אב המשפחה.
רק לאחרונה הצהיר שר הביטחון משה (בוגי) יעלון כי ישראל יודעת מי עומד מאחורי הרצח אך נמנעת מהעמדתו לדין, כדי לא לחשוף מקורות מודיעינים. התקווה בדומא היא שההתפתחות בחקירה אכן קשורה למקרה הזה וכי המבצעים ייתפסו ויעמדו לדין, מה שעשוי להקל ולו במעט על הכאב שנגרם למשפחה.