הישג נוסף לתעשייה האווירית ולשיתוף הפעולה הביטחוני עם הודו: ניסוי יירוט במערכת החדשנית "ברק-8" בוצע היום (שני) בהצלחה "בשדה ניסויים אי שם בארץ". לניסוי היו שותפות התעשייה האווירית ומשרד הביטחון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מערכת ברק-8 היא מערכת הגנה אווירית, שנועדה ליירט איומים בים וביבשה. "ברק-8" כוללת מכ"מ דיגיטלי מתקדם, מערך שליטה ובקרה ומשגרים וטילים בעלי ראש ביות מתקדם. כאשר תהיה מבצעית, המערכת תשמש את מערכת הביטחון הישראלית וגם את זו ההודית.
בניסוי שוגרה מטרה ונכנסה למסלול, ומכ"מ המערכת זיהה אותה במהרה ועקב אחר האיום. הנתונים הועברו אל מרכז השליטה, ששיגר את הטיל המיירט - שהתביית על המטרה בעזרת חיישנים והשמיד אותה. "ניסוי זה הביא לידי מבחן את כל רכיבי מערכת הנשק לשביעות רצונם של נציגי הלקוחות", הדגישו בתעשייה האווירית. לניסוי היו שותפות גם חברות רפא"ל ואלתא.
מנכ"ל התעשייה האווירית יוסי וייס, אשר נטל חלק בניסוי, אמר כי "היכולת המרשימה והמתקדמת שהוכיחה המערכת בניסוי מורכב זה, מהווה עדות נוספת לחוסנה וליכולותיה פורצות הדרך של התעשייה האווירית. מערכת ברק-8 מהווה מנוע צמיחה מרכזי עבור החברה".
ד"ר אבינש צ'אנדר, היועץ המדעי לשר ההגנה ההודי, אמר כי הניסוי הוא "אבן דרך משמעותית בשיתוף הפעולה בין ישראל והודו, כמו גם בפיתוחה של מערכת ההגנה האווירית המתקדמת". סמנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, הדגיש כי הם "שבעי רצון מתוצאותיו של הניסוי שהתקיים הבוקר, ורואים בהצלחתו דוגמא חשובה לשיתוף פעולה פורה בין משהב"ט, התעשיות הביטחוניות בישראל ולקוחותינו בארץ ובחו"ל".