הצצה לבית הספר ללוחמה בטרור: בבסיס מתקן אדם פועל בית הספר ללוחמה בטרור של צה"ל (לוט"ר), האמון על הכשרת יחידות מיוחדות וסיירות בתחום הלוחמה בטרור. בבית הספר מכשירים לוחמים להתמודד עם איומים מעל ומתחת לפני הקרקע - למשל, במרחב של מנהרות. דגש מיוחד מושם על נושא ההשתלטות על מבנים ומרחבים בהם מוחזקים בני ערובה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשנה האחרונה החלו להכשיר גם לוחמים בחטיבות החי"ר ולא רק סיירות בבית הספר ללוחמה בטרור כדי לשפר את יכולתם להלחם באזורים בנויים מעל ומתחת לקרקע.
ביה"ס ללוחמה בטרור של צה"ל מתחלק לשלושה מדורים המתמחים בתחומים שונים:
מדור לוט"ר, האמון על הכשרת יחידות מיוחדות וסיירות בתחום הלוחמה בטרור. מדריכי הלוט"ר עוברים הכשרה ארוכה ומקיפה שאורכת כ-14 חודשים תוך כדי שמירה על רף כשירות גבוה, באמצעות ביצוע פעילויות מבצעיות בכלל הגזרות, בדגש על איו"ש. המדור אמון גם על הכשרות בתחומי האקדח, קרב מגע ופריצה.
מדור צלפים, האחראי על הכשרת הצלפים בגדודים, ביחידות המיוחדות ובסיירות בכלל צה"ל. המדור מופקד על בניין כוח בתחום ומהווה מקור ידע נרחב ברמה לאומית ובינלאומית. בין היתר מארח המדור, תחרויות צליפה ומשלחות בינלאומיות רבות. בנוסף, אחראי על תחום "הקופים" אשר מתמחים בהשתלשלות מחבלים (מטוסים, בניינים וחלונות) וירי תוך כדי ירידה מגובה, באירועים מבצעיים מיוחדים.
מדור לת"ק, האחראי על טג"ח (טיפוס, גלישה וחילוץ), הכשרת צוותי חילוץ לחילוץ בתנאי שטח מיוחדים ומצבי קיצון יוצאי דופן ועל לת"ק- אמון על הכשרת היחידות אשר יתמודדו בלחימה עתידית במתווה תת קרקעי. בנוסף, ביה"ס ללוט"ר אחראי על מספר תחרויות ואליפויות המתקיימות מדי שנה בצה"ל: אליפות צה"ל בלוחמה בטרור, אליפויות בינלאומיות לצליפה, ותחרות מקצועות הלוט"ר ליחידות מיוחדות.
ביה"ס ללוט"ר קיים בשנת 2018 13 אימוני מפקדים ו-23 אימוני שת"פ בינלאומיים. במהלך השנה שעברה הוא אימן כ-10,000 לוחמים ומפקדים מצה"ל ומצבאות בינלאומיים. בית הספר הופעל כ-100 פעמים לפעילויות מבצעיות שונות.
"מטרת בית הספר ללוט"ר היא להכשיר ולאמן את כלל היחידות בצבא", מספר סגן ד', ראש תחום לת"ק בביה"ס ללוט"ר. "בין היתר בתחום לוט"ר שמתעסק בחילוץ בני ערובה באירוע בטרור תחום לת"ק (לוחמת תת קרקע) שמתעסק בלחימה בתוך המנהרות ותחום צליפה".
"כדי להיות מדריך אתה צריך להיות גם לוחם", מספר סגן ד', "המדריכים עוברים כאן מסלול של שנה שבסופו מוכשרים כלוחמים ומדריכים. אנחנו מבצעים פעילות מבצעית וגם כוננות של 24 שעות לגזרות השונות בארץ".
"בית הספר ללוט"ר אחראי על האתגרים המרכזיים בתמרון במלחמה הבאה", אומר מפקד ביה"ס ללוט"ר, אלוף-משנה ירון סיטבון. "אם זה האתגר של לחימה בשטח בנוי והלחימה בתווך התת-קרקעי. הוא לוקח את הלוחמים בחטיבות החי"ר שיתמודדו בשטח הבנוי ובתווך התת-קרקעי ומאפשר להם מענה מקצועי טוב יותר מול האתגרים המורכבים הללו".