אנשי החברה הישראלית "סופרגום" המתמחים בציוד בטיחות, ניטור וטיפול בחומרים רדיו-אקטיביים הופתעו ממפגש לא צפוי במהלך תערוכת הכורים הגרעיניים בצרפת. בכנס שהתקיים בשבוע שעבר, ניגשו אל הביתן הישראלי משלחות מאירן וביקשו להתעניין במוצרים הישראליים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"3 משלחות הגיעו וביקשו פרטים", סיפר גורם בחברה. "הם רוצים את המוצרים שלנו לכור שלהם (הכור בבושהאר המייצר חשמל - נ.ד) בקלות הם הציגו כרטיסי ביקור וסיפרו שהם מבינים היטב שלא ניתן כרגע לעשות עסקים, אבל טענו שבעתיד נעבוד ונעשה עסקים יחד".
המפגש הזה שופך אור על שוק שהולך וגדל בעולם: כורים גרעיניים לייצור חשמל. בשנים הקרובות צפויים להיבנות 80 כורים חדשים כאלה ברחבי העולם, מדינות רבות מחפשות את היכולת הזו לייצר חשמל לא באמצעות פחם. גז הוא פתרון אחד וגרעין הוא פתרון נוסף שזוכה להתעניינות ולצמיחה מחודשת.
חברת "סופרגום" מפתחת ומייצרת מוצרים עבור הקריה למחקר גרעיני בישראל ומוכרת ציוד גם בעולם. גולת הכותרת היא ה-ACTIVE AIR SAMPLER, מכשיר נייד וחדש. המכשיר החדש מתמחה בניטור אזור החשוד כנגוע בקרינה ולגלות באיזה חומרים רדיו-אקטיביים נעשה שימוש. המערכת הזו פותחה יחד עם גוף ייחודי שקיים במשרד הביטחון.
יתרונו הגדול של המכשיר החדש הוא יכולת הזיהוי המהירה במקרה של אסון טבע, לחימה, פיגוע לא קונבנציונלי או ניסיון הרעלה (כמו הרעלת המרגל הרוסי בבריטניה לפני חצי שנה). זיהוי מהיר מאפשר טיפול נכון ומתאים מול כל סוג של זיהום רדיואקטיבי.
בחברה מייצרים גם שקים העשויים מחומרים מיוחדים בהם קוברים פסולת גרעינית ומוצרי הגנה לעובדים בכורים, חליפות, כפפות כיסויי נעליים ותאי עבודה (GLOVE BOX) מיוחדים לטיפול במכשירים וחלקים החשופים לקרינה.
האסון בפוקושימה ביפן בשנת 2011 חשף בעולם את הסיכון שבבניית כורים גרעיניים. אולם במקביל, נוכח שיפור אמצעי ההגנה, חל גידול בהתעניינות וברצון של מדינות רבות להקים כורים גרעיניים בשטחן. ייצור חשמל באמצעות אנרגיה גרעינית מהווה כחמישית מהפקת החשמל בעולם, וזהה לייצור חשמל המבוסס על נפט ופחם.