צה"ל תקף הערב (רביעי) 12 מטרות טרור ברצועת עזה, בתגובה לעשרות שיגורים לעבר שטח ישראל משעות הערב. בין המטרות שהותקפו היה גם אתר בנייה של מלון אזרחי, שרשת Mariott הבינלאומית החלה לבנות לפני שנים רבות, והפסיקה את בנייתו בטרם הושלמה - ובשנים האחרונות משמש, לפי צה"ל, כאתר המשמש את חמאס.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי דיווח דובר צה"ל, כבר בשנת 2012, במהלך מבצע "עמוד ענן", השתמשו בכירי חמאס במבנה הלא-גמור כמקלט, מתוך אמונה שבצה"ל יימנעו מתקיפת אתר בנייה של מלון אזרחי. מתוך מקלט מאולתר זה ניהלו את הלחימה נגד ישראל ופיקדו על שיגורי הרקטות לעבר ישראל.
בשנת 2013 השתלט חמס לחלוטין על האתר, חסם את הכניסה אליו והקים בו מפעל בטון - כשהוא מעמיד פנים שמדובר עדיין באתר אזרחי. המפעל ייצר רכיבי בטון שונים שמשמשים אך ורק למנהרות טרור: דיפונים, ריצופים וקשתות בטון צרות - רכיבים שאין להם כלל שימוש אזרחי, לפי דובר צה"ל. בחמאס הפעילו במקום כלים הנדסיים והעמיסו, בחשאיות, את רכיבי הבטון על משאיות מכוסות ברזנט ש]רקו את התכולה בסדנאות לפירה שונות ברחבי הרצועה.
במבצע "צוק איתן" המפעל הפסיק לייצר בטון, אולם המשיך לשמש את חמאס למטרות לחימה: סביבו נחפרו כמה בורות שיגור, ופעילים שהו באתר במהלך הלחימה. הבורות נחפרו בסמוך למבנה כדי למנוע תקיפה צה"לית עליהם, שוב מתוך אמונה שצה"ל לא יתקוף מבנה אזרחי. במהלך המבצע נורו מבורות שיגור אלה ארבע רקטות לעבר נתיב העשרה, זיקים ואשקלון.
מיד בתום המבצע שב האתר לשמש מפעל לייצור בטון, ושימש כזה עד היום. השטחים הפתוחים סביב במפעל, שנחשבים "שטח צבאי סגור" מבחינת חמאס, משמשים את ארגון הטרור לביצוע ניסויים לרקטות בטווח קצר-בינוני, ואף הוקמה בהם סדנת חפירה נוספת למנהרת לחימה - שנסגרה.
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה - וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/