זהבה שאול, אמו של חייל צה"ל אורון שאול שגופתו מוחזקת בידי חמאס ברצועת עזה, פרסמה היום (חמישי) סרטון ובו פנייה ישירה למנהיג הארגון יחיא סינוואר להחזיר את בנה לישראל במסגרת עסקת שבויים. "זה הזמן של הצדדים להתגמש, בתנאים מוקדמים, כדי שנוכל להתקדם לעסקה כוללת", אמרה. "החזר את בני אורון".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
אמו של אורון שאול הציגה בדבריה קו שונה מזה שהציגה משפחת גולדין, שגם בנה הדר מוחזק בידי חמאס בעזה: "אני מודעת למשבר ההומניטרי הקשה מנשוא שבו נתונים תושבי רצועת עזה. אין לי כל עניין לקרוא לממשלתי להכביד את ידי תושבי הרצועה. הם לא צריכים לשלם את מחיר הסכסוך". שאול הוסיפה: "אני רואה חשיבות עצומה בהרגעת הרוחות ובפתרונות שיקלו על החיים של האנשים משני עברי הגבול".
שאול, בסרטון, תיארה את חייה בצל אי הידיעה לגבי גורלו של בנה אורון. "אנחנו האזרחים משלמים את מחיר העימות האלים בין הצדדים. המחיר הזה בלתי נסבל, חיי אינם חיים", סיפרה בהתרגשות. "אני לא מאחלת לאף אמא, ישראלית או פלסטינית, לעבור את מה שאני עוברת מאז אותו יום ארור".
אמו של החייל המשיכה ופנתה למנהיג חמאס בקריאה להגיע לעסקה מול ישראל: "זו עסקה שכל מנהיג או ממשלה חייבים לפעול לקידומה. ישראל תוכל לשחרר אסירים. אני פונה אלייך כדי שתציע עסקה בה הבן שלי יחזור אליי, לצד הבנים האחרים שנמצאים אצלכם". שאול הוסיפה: "תמנע עימות אלים נוסף בין הצדדים, כדי שהחיים של האזרחים משני הצדדים יהפכו לנסבלים".
עיתון "אל-חיאת" מדווח: "גרמניה מתווכת בין ישראל לחמאס"
עיתון אל-חיאת הרואה אור בלונדון פרסם הבוקר כי גרמניה מתווכת במגעים בלתי ישירים בין ישראל וחמאס לטובת גיבוש עסקת חילופי שבויים, במסגרתה יושבו האזרחים וגופות החיילים המוחזקים בעזה בתמורה לשחרור אסירים פלסטינים. המקור המצוטט בכתבה לא נתן פרטים על התקדמות המו"מ, אך ציין כי נציג גרמני נפגש בחשאיות מספר פעמים עם נציגי חמאס ברצועת עזה.
לפי הדיווח, המתווך הגרמני ארנסט אורלאו היה מעורב גם במגעים של עסקת שליט. המקור הסביר כי המגעים והפגישות נעשו בשתי רמות: הראשונה דרך דיפלומטים גרמנים ברשות הפלסטינית והרמה השנייה היא באמצעות מתווך גרמני, שמונה במיוחד לביצוע המשימה הזו והוא עובד מברלין.
המקור הדגיש כי ישראל ומצרים בוטחות שתיהן בתיווך הגרמני שתפקידו להגיע להבנה והסכמה על פרטי העסקה כמו מספר האסירים. עוד הוסיפו כי במידה ותושג עסקה, מצרים תשמש כמפקחת וכמוציאה לפועל, בדומה לתפקיד שמילאה בעסקת שליט.