יפה בן צור טנזר ליוותה את אחייניתה החיילת למרפאת המומחים בבסיס צריפין, אך לדבריה כשהגיעה לש.ג. לבושה בגופייה החיילות מנעו את כניסתה מחשש שלבושה "יפגע ברגשות הדתיים". לטענתה, החיילות היו מאוד אסרטיביות: "הייתי בשוק, התלבשתי בצורה מכובדת".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"מדובר חד משמעית בהנחיה שהחיילות קיבלו", טענה טנזר. "הייתי בשוק. אני לא ילדה, אם הייתי חושבת אחרת הייתי לובשת חולצה ארוכה, כמו שאני נכנסת לאולם בית משפט. אני עורכת דין, לרגע לא חשבתי ככה".
לדבריה, היא ניגשה לרכבה כדי להביא מעיל אך החיילות עדיין סירבו לאפשר לה להיכנס. "כשחזרתי הן אמרו לי 'אנחנו לא מכניסות אותך'", שחזרה טנזר. "שאלתי למה? ואחת מהן אמרה 'כי את ממילא תורידי את המעיל כשתיכנסי'".
טנזר סיפרה שלמרות שאמרה לחיילות שהן מונעות מאחייניתה החיילת לממש את הזכויות שלה, היא עדיין נענתה בסירוב. "הן קיבלו הוראה, אז יש פה משהו מפחיד", אמרה והסבירה שהיא לא מאשימה אותן במקרה. "התעקשתי שתגיע הקצינה האחראית והיא גיבתה אותן. אמרתי לה שאחיינית שלי צריכה אותי במרפאה ואמרו לי שהם 'יפנו אותי'".
בשבוע שעבר ראש אגף כוח אדם בצה"ל, האלוף מוטי אלמוז, הוציא איגרת למפקדים ובה התייחסות לפרשנות המחמירה של פקודות הצבא - שהביאה למקרים של הדרה ודרישות צניעות מחיילות בבסיסים. אלמוז הבהיר במכתב כי למפקדים אין שום הרשאה לחרוג מפקודות צה"ל ולהחמיר או להקל בפקודות הלבוש.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "אין קוד לבוש עבור אזרחים המבקרים בבסיסי צה"ל. לאחר בדיקה עולה כי עימות מילולי, איומים והתבטאויות לא ראויות כלפי השומרות והמפקדות בשער, הביא לאי הכנסתה של האזרחית, שהגיעה כמלווה לבת משפחתה, לבסיס. בת המשפחה נכנסה לבסיס וקיבלה שירות כנדרש. המקרה יבדק".
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה - וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il