30 אלף דונמים שהוצתו ויותר מ-1,000 שריפות עלולים להוביל למלחמה הבאה נגד חמאס: תצלומי לוויין של אזור עוטף עזה חושפים את הנזק הרב שנגרם כתוצאה מטרור העפיפונים ובלוני התבערה בשלושת החודשים האחרונים. התמונות שהתפרסמו הערב (שלישי) במהדורה המרכזית מציגות את היקף התופעה ואת המספר הרב של השדות הירוקים, החורשות ושטחי המרעה שהוצתו והפכו לשחורים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לצד הנראות העצובה, הצתת השדות עולה הרבה מאוד כסף. הנזק הישיר והעקיף, התפעול והפיצויים נאמדים בכ-30 מיליון שקלים. עד כה הוגשו 164 תביעות נזיקין של חקלאים בסכום של 12 מיליון שקלים. 50% מהן כבר שולמו והיתר קיבלו מקדמה של מחצית מהסכום בהתאם להנחיית שר האוצר.
הפסקת האש האחרונה שהושגה בין ישראל לחמאס כללה אמנם גם את הפסקת הפרחת העפיפונים לעבר ישראל, אך רק בשבועיים האחרונים אירעו כמה שרפות כתוצאה משיגורם. בצה"ל נעשים מאמצים גדולים לאתר וליירט את הבלונים ולפגוע בחוליות המשגרים, אך פתרון אפקטיבי לא נראה באופק והמצב עלול להידרדר למבצע רחב יותר ברצועה.
מהבוקר - 10 מוקדי אש
לפחות 10 שרפות זוהו משעות הבוקר בעוטף עזה. מחוז דרום של שירותי הכבאות וההצלה הודיע כי לפחות שבע מהן פרצו כתוצאה מבלוני תבערה. האש פרצה בין היתר ביער גבים, יער דורות ויער ספיר.
בישראל זיהו בימים האחרונים עליה מחודשת במספר השרפות שנגרמות כתוצאה מהעפיפונים. אתמול זוהו 14 מוקדים נוספים של אש, ובלון תבערה אחד אף הגיע לבאר שבע.
על רקע התחדשות השרפות, ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן, מתח ביקורת על מדיניות הממשלה בנוגע לתגובה נגדן. "חוסר התגובה מתפרש בצד השני כחולשה גדולה", אמר. "חמאס ממשיך להכתיב את קצב האירועים ואנחנו ממשיכים להיגרר אחריו. הגיע הזמן ליזום ולקחת את המושכות לידיים. התגובה של צה"ל צריכה להיות קשה וברורה עד שחמאס ייאלץ לבקשת הפסקת אש".
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/