העברת סוללת ה-S300 לידי צבא סוריה אומנם לא משנה את חוקי המשחק, אבל המהלך הרוסי יצריך זהירות רבה יותר מבחינת חיל האוויר. המערכת המוכרת ידועה בכך שהיא ניידת - נישאת על גבי משאיות, מה שמאפשר לה לשנות מקום במהירות כדי שיהיה קשה לפגוע בה. אז מה משמעות הצבת המערכת שפותחה עוד בתקופה הסובייטית לפני כ-40 שנה על חיל האוויר?
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
טווח הגילוי של המערכת הוא כ-200 ק"מ, זאת אומרת שאם היא מוצבת באזור דמשק - היא יכולה לזהות כל כלי טיס שימריא מבסיס רמת דוד בישראל. ככך צבא אסד יכול לזהות וגם אפילו לנסות להפיל. מהלך מסוג זה ייתן לסורים שליטה טובה על המרחב האווירי כולל היכולת לזהות מי אויב ומי ידיד.
הטייסים הישראלים מכירים את האס 300 היטב, היא נמצאת בשירות צבאות במזרח התיכון כבר שנים. חיל האוויר התאמן מולה ביוון למשל. ניתוח הביצועים שלה מעיד על יכולות מוגבלות למדי, זה נחשף בעיקר בתקיפה האמריקאית בסוריה בחודש אפריל האחרון.
60 טילי שיוט מסוג טומהוק השמידו עשרות מטרות של משטר אסד. האס 300 הצליחה ליירט רק אחד מטילי הטומהוק, שיעור הצלחה שהביש את הרוסים החתומים על המערכת.
אם יוגבל במעט חופש הפעולה של המטוסים הישראליים בעזרת המערכת, יש לצה"ל יכולת להפעיל חימוש מדויק לא רק בעזרת מטוסים. לצה"ל רקטות וטילים בעלי טווחים של מאות ק"מ שניתן לשגר מהיבשה ומהים לכל מטרה במזרח התיכון.