בשבועות האחרונים נפוצו שמועות על כך שישראל עצרה לחלוטין את ביקורי המשפחות אצל מחבלי חמאס מעזה הכלואים בישראל, כחלק מהניסיון להפעיל לחץ על חמאס להשיג עסקה לשחרור גופות החיילים. בתחילה לא זכו השמועות להתייחסות ישראלית, אך כעת השמועות זוכות לאישור בדמות מתיחות בצמרת הפוליטית הישראלית - בין יוזם ההצעה ארדן ליועמ"ש מנדלבליט.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
גורמי ביטחון ישראלים הבהירו כי הם מתנגדים נחרצות למהלך הזה של השר לביטחון פנים ארדן, והם טוענים שהוא לא גובה איתם ואין להם חוות דעת שמאשרות שהדבר לא יגרום לנזקים. במקביל שיגר היועמ"ש מנדלבליט מכתב לארדן ובו הבהיר כי יתקשה להגן משפטית על המהלך. בסביבתו של השר ארדן הבהירו כי למרות ההתנגדויות, הוא נחוש להמשיך עם ההצעה.
מוקדם יותר השבוע, בעקבות הדיווחים בעיתונות הערבית על משא ומתן לעסקת שבויים, פרסמו המשפחות של החיילים שנהרגו וגופותיהם מוחזקות בידי החמאס הבהרה כי לא קיבלו שום דיווח מהימן מגורמים ישראליים על דבר כזה. במקביל התחילה משפחת גולדין בשלב חדש במאבקה הציבורי נגד עסקאות מחבלים באמצעות סרט הסברה שלא חוסך ביקורת מראש הממשלה ושר הביטחון.
מטרת המהלך, שזכה לכותרת "פרויקט העוז" ומופיע בעמוד הפייסבוק "הדר שלי", הוא שינוי המשוואה: שלילה של עסקת מחבלים חיים תמורת גופות ולחץ ציבורי-ישראלי על הממשלה להפעלת לחץ על חמאס עד שישחרר ויחזיר את הגופות ארצה.
"אנחנו יכולים לגרום לכך שמי שמחזיר בשבויים או חללים שלנו ישלם מחיר גבוה על כל רגע שהם ברשותו", נאמר בסרטון מי שמוביל את המהלך הוא צור, אחיו התאום של הדר ז"ל, שמאמין בגיוס הציבור ללחץ על ממשלת הימין שיביא לשינוי מגמה. "הגיע הזמן שנצא מהקיבעון המחשבתי ומהמשוואה שהכתיב לנו חמאס".
דובר משרד המשפטים מסר בתגובה: "סוגיית הפסקת הביקורים של אסירי חמאס מעזה מצויה בשיח שוטף בין השר לביטחון פנים לבין היועץ המשפטי לממשלה, במסגרתו ניתן אישור מטעם היועץ המשפטי להשהות את הביקורים, החל מיום 1.7.2017, עד להשלמת בחינת האפשרות להפסיקם, כפי שביקש השר. במסגרת הבחינה המשפטית עלה כי אכן קיימים קשיים משפטיים מסויימים, אולם אין מדובר במניעה משפטית (בכפוף לקיומם של תנאים מסוימים). יובהר כי אין כל מתיחות בין היועמ"ש לבין השר לבט"פ בעניין זה - הדרג המדיני הוא המוסמך להחליט על מדיניות, כל עוד היא חוקית".