לראשונה זה 17 שנה עגנה היום (שבת) נושאת מטוסים אמריקנית בנמל ישראלי. ה"ג'ורג ה.וו. בוש"
, הגדולה והחדישה ביותר של הצי האמריקני, הגיעה לחיפה כחלק משיתוף הפעולה הביטחוני בין צה"ל לצבא ארה"ב ובהודעת השגרירות האמריקנית נכתב כי "הביקור מדגים את מחויבותנו לקידום ביטחון ויציבות באזור".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במסגרת עגינתה של נושאת המטוסים, יתקיימו ביקורים הדדיים של מפקדים בחוף ועל סיפונה של נושאת המטוסים. ביום שני יבקר על הסיפון ראש הממשלה בנימין נתניהו יחד עם השגריר האמריקני דיוויד פרידמן.
בהודעה שפרסמה שגרירות ארה"ב נכתב כי "הגעת נושאת המטוסים מסמלת את שיתוף הפעולה הקבוע בין כוחות הביטחון הישראליים לאלו האמריקניים, המבוסס על ערכים ואינטרסים משותפים. חיזוק השותפות במהלך הביקור בנמל חיפה מדגים את מחויבותנו לקידום ביטחון ויציבות באזור".
מפקד הכוחות הימיים של ארה"ב באירופה ואפריקה, אדמירל מייקל ג'יי הווארד אמר על ביקור נושאת המטוסים בישראל כי "לארה"ב וישראל שיתוף פעולה צבאי מתמשך. ה'ג'ורג ה.וו. בוש' היא נכס אסטרטגי. הניידות והיכולות שלה מאפשרות לה להפגין עוצמה בכל רחבי העולם. בביקורה הנוכחי בישראל נושאת המטוסים מסמלת את עוצמתם של הקשרים בין המדינות".
מאות ישראלים הגיעו הבוקר כדי לראות מקרוב את נושאת המטוסים. על כלי השיט העצום יש יותר מ-5,000 אנשי צוות מלחים וטייסים וכ-90 סוגים שונים של כלי טיס ובהם מטוסי קרב מדגם F18, המטוס-מסוק V22 ומסוקי CH53.
במהלך הביקורים של מאות הסקרנים נרשם מקרה חריג, כששני רחפנים שניסו לצלם את נושאת המטוסים הענקית הופלו על ידי האמריקנים שהפעילו אמצעי המנתק את קשר הרדיו בין מפעיל הרחפן לכלי עצמו.
סעיד קטיש, נתב חברת נמל חיפה שתמרן את נושאת המטוסים לעגינה, סיפר בהתרגשות על הגעת כלי השיט הענק והובלתו לעגינה. "הרוח היתה חזקה, כ-20 קשר, ואוניה כזו היא כמו מפרש ענק שמושפע מהרוח בוודאי בהפלגה במהירות נמוכה אז יכולת התמרון שלה נמוכה", הסביר. "יצאנו אליה די רחוק מחוץ למפרץ והסתייענו בארבעת מנועיה של נושאת המטוסים בכדי לתמרן בין האניות העוגנות. כעת היא עוגנת מחוץ לנמל בסיוע עוגן אחד".
"מדובר בחוויה של פעם בחיים. אתה מרגיש שאתה נכנס לכפר קטן, לא פחות", הוסיף קטיש. "בגשר קיבלו אותי קפטן האוניה והקצינים הבכירים. כאמור, זו חוויה שונה ומיוחדת, ואני שמח שנפלה בחלקי הזכות".