בית המשפט העליון דחה היום (חמישי) את עתירתו של אביו של בלאל אבו זיד, שסייע בביצוע הפיגוע בו נרצחה שוטרת מג"ב הדר כהן סמוך לשער שכם בירושלים בחודש פברואר האחרון. בתיהם של המחבלים שביצעו את הפיגוע נהרסו כבר בחודש אפריל, לאחר שגם העתירות בעניינם נדחו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"תרומתו של אבו זיד לפיגוע הרצחני היתה משמעותית מאוד", כתבו השופטים בתשובה לעתירה. "הוא סיפק את הנשק לשלושת המפגעים לשם ביצוע הפיגוע, ונטל חלק פעיל בהנחייתם למקום הפיגוע, גם אם במהלך פגישתם סירב להזמנתם לקחת חלק ישיר בפיגוע עצמו".
עוד כתבו השופטים כי "יש בסיס משמעותי בהחלט לטענה כי אמצעי זה אכן מרתיע מפגעים בכוח מביצוע מעשים דומים, והראיות המוחשיות עולות בהרבה על אינדיקציות בכיוון ההפוך". הם אף הבהירו כי "חרף הקושי הברור, מדובר בסופו של יום בפגיעה ברכוש, שנועדה כל כולה לשם הצלה עתידית של חיי אדם".
"הטרור שופך חמתו בלא הבחנה, בלא נורמות, בשנאה זדונית, ומלחמה זו מצריכה נקיטת אמצעים לא שגרתיים לשם הגנה על הציבור ולשם הרתעה", נכתב. "ברכיב ההרתעתי של ההריסה, שהוכח בפנינו במידה מספקת לעת זו, טמונה גם ההצדקה המשפטית והמוסרית. אין ישראל יכולה לשבת בחיבוק ידיים אל מול העומדים עלינו לכלותנו".
תקפו את הלוחמים ברובים וסכינים
רב-שוטר הדר כהן, לוחמת מג"ב בת 19 מאור יהודה, התגייסה למשמר הגבול כחודשיים לפני שנרצחה בפיגוע בירושלים. כהן וחברתה לצוות הלוחמים נפגעו בפיגוע משולב שבוצע בידי שלושה מחבלים.
מבירור של השתלשלות האירועים עולה כי כהן הספיקה לפתוח באש לעבר המחבלים בטרם נפגעה בראשה מירי. היא הגיעה לבית החולים הר הצופים לאחר שנפצעה באורח אנוש, שם נלחמו הרופאים על חייה במשך שעות ארוכות, עד שנאלצו לבסוף לקבוע את מותה.
הפיגוע התרחש כאשר צוות של לוחמי משמר הגבול, שהיה מורכב ממפקד הכוח בליווי הדר כהן ולוחמת נוספת, הבחינו בשלושה צעירים בשער שכם שעוררו את חשדם. הצוות ניגש אל החשודים על מנת לבדוק אותם, כשלפתע שלפו נשק אוטומטי מסוג קרל גוסטב וסכינים והחלו לבצע ירי ולדקור את הלוחמות.