בעקבות רצף הפיגועים האחרון בו נרצחו שני ישראלים ונפצעו שישה נוספים ב-11 ימים, האשימו בישראל את ההסתה ברשות הפלסטינית כאחד הגורמים להתגברות הטרור. תכנית ששודרה שלשום בטלוויזיה הרשמית של הרשות עם שבירת צום הרמדאן - זמן צפיית השיא - ממחישה את אותה הסתה מסוכנת ומספקת הצצה לתכנים שאליהם נחשפות משפחות שלמות. כשעתיים לאחר השידור התבצע פיגוע הירי בבנימין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
התכנית שכותרתה "יום אחד נחזור" שודרה שלשום, עם שבירת צום הרמדאן. מדובר בהפקה מיוחדת של התחנה לרגל החג שצולמה במחנה הפליטים רשידיה, שליד העיר צור בלבנון. התכנית מציגה את סיפוריהם של יושבי המחנה כיום ובמיוחד סיפורי עבר על ההתמודדות עם הפלישה הישראלית לדרום לבנון וכוללת דברי שבח לפלסטינים שבחרו בדרך המאבק החמוש בישראל.
כבר בדקות הראשונות המצלמה המשוטטת במחנה מתמקדת בדמויותיהם של חברי חוליות הפת"ח שיצאו מלבנון לבצע פיגועים בישראל בשנות ה-70, המופיעות על קיר הנצחה ובהם המחבלת דלאל מוגרבי, שביצעה את הפיגוע בכביש החוף בעקבותיו יצאה ישראל למבצע ליטני.
בהמשך מתראיין חסין עזאם, בוגר מחנות האימונים של פת"ח, ומספר באריכות על קרבות עם צה"ל שבהם השתתפו בני נוער, בעת הפלישה הישראלית.
הכתבת מתעניינת בגילאים של הצעירים שהשתתפו בלחימה אז ונהרגו. המרואיין עונה שמדובר בנערים בני 15-17, שהתגייסו כבר בגילאי 13-14. הוא נזכר בילד בשם זכריא שעבאן ממחנה הפליטים אל-ירמוכ בסוריה שהיה בן 13 ונהרג ומונה שמותיהם של נערים נוספים שנהרגו.
בעוד הוא מדבר, מופיעות על המסך תמונות ארכיון של ילדים אוחזים בנשק לצורך המחשה. לסיום, כשנשאל על ידי הכתבת מה חשיבותו הצבאית של המחנה, הוא עונה: "המחנה הזה הצמיח דור שלם שנטל חלק בפיגועים שיצאו לעבר פלסטין הכבושה".
לאחר מכן, פונה המראיינת לאדם מבוגר, פליט המספר לה על הכפר שממנו הגיע - אום אלפרג' שבאזור עכו. אחרי תיאור המקום הוא עובר לדבר על הערך של ירושלים ואדמת פלסטין. הוא אומר: "אנחנו לא נפרדים מאדמת פלסטין כי אדמת פלסטין יקרה, יקרה יותר מזהב, ויקרה אפילו יותר מהדם שלנו. לא מעניין אותנו הדם שלנו ואף לא הילדים שלנו - רק אדמת פלסטין".
זהו רק חלק קטן מתוך שידורים המכילים תכנים שעלולים להסית לאלימות, המשודרים בימים אלה בטלוויזיה הפלסטינית הרשמית, הכפופה לאבו מאזן, כמו גם בתחנות הפלסטיניות המתחרות של חמאס.
גם אם אין בדברים קריאה מפורשת לביצוע פיגועים, הרי שההתמקדות במחבלים שביצעו פיגועים קשים והצגתם כגיבורים, הבלטתם של ילדים פלסטינים שהיו מעורבים בלחימה והעלאת ערכה של האדמה הפלסטינית מעל לערכם של הדם וחיי הילדים עלולים להוות תמריץ או מודל לחיקוי עבור צעירים ברשות, שנחשפים לתכניות מעין זו.