לאחר עשר שעות של לחימה עזה שהותירה עשרות חיילים מצרים הרוגים, בשעות הערב (רביעי) נרשמה הפוגה מסוימת בקרבות בין אנשי דאע"ש לבין הצבא המצרי בחצי האי סיני. בצה"ל עוקבים בדריכות אחר חילופי האש הסמוכים לגבול עם ישראל, וכבר הוחלט כי כל בקשה מצרית לתגבור כוחות בחצי האי סיני תאושר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הנוכחות הצבאית המצרית בסיני מוגבלת במסגרת הסכמי השלום בין מצרים לישראל, אך בתקופה האחרונה אישרה ישראל כל בקשה מצרית לתוספת כוחות שמטרתם להילחם באנשי המדינה האסלאמית.
בתגובה למתקפת הטרור הנרחבת והקטלנית ביותר שידע עד כה אזור צפון סיני, הוחלט בישראל לסגור את המעברים לסיני. באזורים הסמוכים לגבול הוכרז על דריכות ועל כוננות, אבל לעת עתה מתרכזת התגובה הישראלית בעיקר במעקב אחר המתרחש ובניסיון לתת מענה לבקשות של מצרים.
שלטונות מצרים מדווחים כי לפחות 70 בני אדם, מרביתם חיילים ושוטרים, נהרגו במתקפה עד כה. במקביל מדווח כי הצבא המצרי הצליח לחסל לפחות 38 חמושים. הערב יתקיים דיון חירום של צמרת הצבא המצרי ועוד קודם לכן אישר הקבינט המצרי חוק חדש נגד טרור שלטענתם יסייע לייצר "הרתעה מהירה וחד משמעית". במקביל החלה מצרים לפשוט על דירות מסתור של האחים המוסלמים בקהיר.
"שותפים עם מצרים למאבק"
בישראל עוקבים בדאגה אחר מתקפת הטרור של דאע"ש, שהופגנו בה יכולות מרשימות מבחינה מקצועית. המתקפה הייתה רחבה, מתואמת היטב ובוצעה בהפתעה. במהלך המתקפה כמעט בוצע ניסיון של אנשי דאע"ש להשתלט על אזורים בחצי האי ולהכריז שם על ריבונות - מאפיינים שמזכירים את לחימתם בסוריה ובעירק. על פי חלק מהדיווחים, במהלך המתקפה אך בוצעו הוצאות להורג של אזרחים שסירבו לשתף פעולה עם אנשי דאע"ש.
מוקדם יותר היום ביקר ראש הממשלה נתניהו את החיילת לירון ישראל שנפצעה בפיגוע דקירה והתייחס גם למצב בחצי האי סיני. "אנחנו שותפים עם מצרים ומדינות רבות אחרות במזרח התיכון ובעולם למאבק נגד הטרור האסלאמי הקיצוני".
שר הביטחון הצטרף אף הוא לדבריו של נתניהו ואף שלח תנחומים לעם המצרי. "הטרור שוטף את המזרח התיכון", אמר יעלון. "תפקידנו, יחד עם המדינות האחרות שמתמודדות עם טרור, לשתף פעולה, לפעול ולא לאפשר לו להרים ראש".
בהכנת הידיעה השתתף ירון שניידר.