עימותים אלימים פרצו הערב מחדש בבית אל בין עשרות צעירים לכוחות משמר הגבול לאחר שפח אשפה הובער והצית מחדש את המהומות במקום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשעות אחר הצהריים שרר שקט באזור, זאת לאחר שמוקדם יותר היום (שלישי) התעמתו עשרות מתיישבים עם כוחות הביטחון בבית אל וניסו להיכנס לבתי דריינוף, זאת על רקע החשש מפני הריסתם. המשטרה עכבה אז שלושה מהמתפרעים לחקירה. מאוחר יותר, עם הצתת פח האשפה, שבו הצעירים להתעמת עם השוטרים שהדפו אותם באלות ובציוד לפיזור הפגנות.
המבנים בבית אל מוחזקים על ידי כוחות הביטחון שפרסו מחסומים המונעים את הכניסה לבית. מדי פעם בפעם פורצים עימותים מילוליים בין השוטרים לבין צעירים שעומדים מחוץ למבנה.
מוקדם יותר טענה המדינה כי אין עילה להרס בתי דריינוף בבית אל, זאת במסגרת תשובתה לעתירה לבג"ץ שהוגשה בנושא. בתשובתה הוסבר כי תהליכי ההסדרה והרישום בתב"ע (תכנית בניין עיר) הוסדרו.
מתשובת המדינה לעתירת בג"ץ ניתן להיווכח כי ראש הממשלה ושר הביטחון החליטו להתייצב לצדם של המתנחלים בסוגיית הרס המבנים. את ההחלטה להתייצב בפני המתנחלים הסבירו בסביבת שר הביטחון בכך שהתקבלו איומים מפורשים לפיהם אם בג"ץ לא יחזור בו מההחלטה על הרס המבנים, אנשי ימין יפעלו באופן אקטיבי נגד הפינוי.
שא-נור: האולטימטום פקע
במקביל נמשכת הדריכות גם ביישוב שא-נור שפונה במהלך ההתנתקות, אליו הגיעו ביממה האחרונה כ-250 פעילים. מערכת הביטחון נערכת לפנותם לאחר שהאוליטמטום שהציבה לעזיבתם את השטח פקע בשעה 14:00.
גורמים ממערכת הביטחון ניסו ליצור דיאלוג עם המתנחלים ולהביא לפינויים על אף פקיעות המועד, אך כל מאמציהם עלו בתוהו. בשלב זה הכוחות באזור ממתינים לפקודה מטעם הדרגים הגבוהים לפינוי המתיישבים שהתבצרו במקום.
בחזרה לבית אל: בתי דריינוף, שנמצאים במוקד המחלוקת, הם שני מבנים המיועדים להריסה שהליך הסדרתם לא הושלם עד כה. בשל כך פסק בג"ץ לפני ימים אחדים כי יש להרוס את המבנים, אולם זמן קצר לאחר מכן ובאישור שר הביטחון, השלים המנהל האזרחי את הליך הטאבו שלהם. בעזרת האישורים הללו קיוו ראשי המתנחלים וראש מועצת בית אל כי בג"ץ יבטל את הפסיקה, אך התקוות הללו נגוזו לפנות בוקר.
שר הביטחון הבהיר כי "מערכת הביטחון ערוכה לכל מצב. אם בג"ץ יחליט, הבתים יהרסו מיד. ואם יחליט לדחות - הכוחות יתפנו משם". במערכת הביטחון הסבירה כי תפיסת אזור המבנים בבית אל בוצעה בכדי למנוע התקהלות גדולה שתקשה על פינוי - אם בג"ץ היה קובע שיש לעשות זאת, לבקשת אלוף פיקוד המרכז.
באשר להתקהלות בשא-נור, במערכת הביטחון טענו כי המתבצרים "יתפנו או שיפונו". בסביבת שר הביטחון מתחו ביקורת קשה על שרים וח"כים ש"מתעלמים משלטון החוק" ומגיעים לאזור.
בהכנת הידיעה השתתפו יאיר שרקי, עופר חדד, גלעד שלמור ורוני דניאל.