מחאת האסירים הביטחוניים נמשכת אך במתכונת מצומצמת בלבד, ואינדיקציות פנימיות מעלות תהיות לגבי אמינותה של שביתת הרעב: בשב"ס מעריכים כי מרבית האסירים השובתים אוכלים בסתר בתאיהם. עם זאת, הערב (רביעי) דווח על שני אסירים המשתייכים לג'יהאד האסלאמי ומוחזקים בכלא רמון שהועברו למרכז הרפואי של שב"ס בכלא איילון, לאחר שהודיעו כי הם מפסיקים לשתות מים.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
50 אסירי חמאס הכלואים בכלא רמון מחזירים כבר שלושה ימים את הארוחות שהם מקבלים, אך על פי כל האינדיקציות, רובם ככולם אכן אוכלים בסתר. ככל הנראה, בתאיהם של אסירים אלה אוחסנו מגוון מוצרי מזון שהם אגרו מבעוד מועד, ואלה מאפשרים להם להתקיים.
במצב שנוצר, הן האסירים והן שב"ס מתאמצים להשאיר את העימות על אש קטנה, וכך זה עובד: בדרך כלל כשאסירים מודיעים שהם מתחילים בשביתת רעב הם מועברים לתאים אחרים - נקיים וריקים ממוצרי מזון. אלא שבמקרה הנוכחי אסירי החמאס הודיעו רק שהם "מתכוונים" לשבות ולא הודיעו שכבר החלו בשביתת רעב, ולכן שב"ס נמנע מהעברתם לתאים אחרים. זאת כדי לאפשר את המשך המגעים השקטים בין הצדדים לפתרון המשבר.
הסיבה למחאת האסירים היא זעמם על התקנת חסמים לטלפונים ניידים בתוך תחומי בתי הסוהר. בדיון שקיים בסוף השבוע האחרון ממלא מקום הנציב, גונדר אשר וקנין, אמר כי היעד המרכזי מבחינת ניהול האירוע הוא לממש את ריבונותו של שב"ס בתוך בתי הכלא ולהכיל את השביתה.
שלשום דווח כי יותר מ-50 אסירי הביטחוניים המשתייכים לארגון חמאס וכלואים בכלא רמון הודיעו להנהלת הכלא שפתחו בשביתת רעב ללא הגבלת זמן, ובטלוויזיה הפלסטינית דווח על 150 שובתי רעב. במקביל, דווח כי יותר מ-90 אסירי החמאס בבתי הכלא נפחא וקציעות הודיעו על כוונתם להתחיל בשביתת הרעב. ובשב"ס תכננו להעביר כמה ממנהיגיהם לבתי כלא אחרים.
בתחילת השבוע גורם ישראלי רשמי אישר כי מתקיים משא ומתן בין מערכת הביטחון לבין נציגיהם של אסירי החמאס הכלואים בארץ. לפי הגרסה הישראלית הסרת החסמים שהוצבו על המכשירים הסלולריים אינה על הפרק, אולם גורמים פלסטיניים טענו כי ישראל הסכימה לדרישה, והמחלוקות שנותרו נוגעות ללוח הזמנים.
על רקע המתיחות, סייר השבוע הנשיא ריבלין בכלא עופר ושוחח עם סגל הפיקוד הבכיר. "הטרור בבתי הסוהר מצטרף לניסיונות של ארגון חמאס לפגוע בישראל באמצעות ירי רקטות ועפיפוני תבערה", אמר להם. "כתמיד, מדינת ישראל לא תיתן לטרור להכתיב את סדר יומה ותיאבק בו עד חורמה".
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן התייחס למשבר בשבוע שעבר ומסר כי אין בכוונתו לדון בנושא הקפאת החסמים הסלולריים. במסגרת ההיערכות לשביתה, שקלו במערכת הביטחון לבודד אגפים מסוימים בבתי החולים ולהכשירם לתפקוד כמתקני כליאה, בהם יטפלו באסירים, ואף נבחנה האפשרות למנוע מעורכי דין להיכנס לבתי הכלא ולבתי החולים.