אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, אסירי חמאס יפתחו הבוקר (ראשון) בשביתת רעב שתכלול לראשונה גם הימנעות משתיית מים במטרה להציף את בתי החולים בישראל. תחילה יקחו בה חלק מנהיגי התנועה בלבד כשיתר האסירים הביטוחניים מהפלגים האחרים יצטרפו אליהם בהמשך השבוע. שב"ס הכריז על כוננות גבוהה, והשר ארדן הבהיר: לא נסיר את החסימה על קליטת הטלפונים הניידים.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
השביתה מתוכננת להתחיל עם הכרזתם של עשרה ממנהיגי החמאס הכלואים, אליהם יצטרפו בהמשך השבוע כ-1,400 האסירים הביטחוניים המפוזרים בחמישה בתי כלא בארץ. מאחר שמדובר בעבירת משמעת, השובתים צפויים לעמוד בפני עונשים, כשחלקם יועברו לבתי כלא אחרים וחלקם יעברו לבידוד.
בדיון שקיים במהלך סוף השבוע ממלא מקום הנציב, גונדר אשר וקנין, אמר כי היעד המרכזי של שב"ס מבחינת ניהול האירוע הוא לממש את ריבונותו בתוך בתי הכלא ולהכיל את השביתה. השר לביטחון הפנים גלעד ארדן הודיע כי אין בכוונתו לדון בנושא הקפאת החסמים הסלולריים, אך קיימים דיווחים שלפיהם הטיפול במשבר עבר מידיו אל הקבינט וראש הממשלה נתניהו, והם אמונים כעת על ניהולו.
יחד עם זאת, מקורות פלסטיניים דיווחו כי ייתכן ששביתת הרעב לא תצא לפועל. לדבריהם, ישראל הציעה לחמאס להקפיא את השימוש במיסוך על הטלפונים עד להרכבת הממשלה הבאה ביולי ואז לשוב ולדון בכך. אלא שלחמאס יש דרישות נוספות בתמורה לדחיית שביתת הרעב ובהן הפסקת הסנקציות על האסירים ומתן אישור לביקורי המשפחות של אסירי החמאס והג'יהאד האסלאמי מרצועת עזה.
הסתדרות הרופאים: "מתנגדים להזנה בכפייה"
בשבוע שעבר פורסם כי שב"ס בוחן את האפשרויות העומדות בפניו לניהול שביתת הרעב. בין היתר נשקלה האפשרות לבקש מצה"ל לגייס רופאים וחובשים במילואים, ובמקביל נבדקה האפשרות להזנת השובתים בכפייה בעזרת החוק שהעביר בנושא השר ארדן.
עוד במסגרת ההיערכות לשביתה שקלו במערכת הביטחון לבודד אגפים מסוימים בבתי החולים ולהכשירם לתפקוד כמתקני כליאה, בהם יטפלו באסירים, ואף נבחנה האפשרות למנוע מעורכי דין להיכנס לבתי הכלא ולבתי החולים. לכל אסיר מוקנית הזכות להיפגש עם עו"ד, אך אם השביתה תחריף ניתן יהיה למנוע זאת מכוח תקנות לשעת חירום, מתוך חשש שעו"ד עצמם משמשים כצינורות להעברת מידע בין האסירים בבתי הכלא השונים.
בדומה לשביתות קודמות, גם הפעם יו"ר ההסתדרות הרפואית בישראל הודיע שהם לא יתנו יד להזנה בכפייה של אסירים. בצמרת שב"ס ובמשרד לביטחון הפנים קיוו שעם החלפת יושב הראש ליאוניד אידלמן ההתנגדות לצעד הקיצוני הזה תפחת, אך מסתבר כי הרופאים עדיין מחזיקים בעמדתם העקרונית.