שינוי עמוק בפיקוד העורף: החל מהיום (רביעי) ישונה מערך ההתרעה של הפיקוד בכל הארץ. המשמעות: יופסק השימוש באזורים על פי מספרים בעת אזעקה וכעת יופיע שם היישוב. המטרה בשינוי היא מעבר למערכת איכון והתרעה מדויקת יותר. החל מהשעה 17:00 יוכל כל אחד להקליד באתר פיקוד העורף כתובת מדוייקת ולקבל את שם אזור ההתרעה המתאים לפי המערך החדש.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשנים האחרונות נקט פיקוד העורף במספר פעולות לשיפור ודיוק ההתרעה המופצת לאזרחים בעת ירי תלול מסלול. לאחר עבודת מטה ממושכת, שכללה שיח הדוק עם הרשויות המקומיות ושיפורים טכנולוגיים משמעותיים, יוטמעו אזורי התרעה עדכניים שיאפשרו מיקוד התרעה לאזרח והפעלת אזעקה באזורים מצומצמים ככל הניתן בעת הצורך.
אחרי המעבר להתרעה ממוקדת, תחולק הארץ לכ-1,700 אזורי התרעה נפרדים, בניגוד למצב שהיה נהוג עד כה בו הארץ חולקה ל-255 אזורים. מערכות פר-ישוב הותקנו בכ-2,100 ישובים ו-10 ערים יחולקו כל אחת לארבעה אזורים.
כחלק מהמהלך יופסק השימוש במערכת איכון משותפת לכמה ישובים. לדוגמה, אם בעבר האיכון היה לכיוון שדרות והאזעקה הופעלה בשדרות וניר עם, מהיום יהיה איכון נפרד לשדרות ולניר עם. אם האיכון יהיה בשטח בין שני ישובים, תופעל אזעקה בשני הישובים, בהתרעה נפרדת לכל ישוב.
המטרה: צמצום ההפרעה לשגרת החיים
הערים הגדולות בארץ ביניהן ירושלים, באר שבע, תל אביב, חיפה, אשדוד חולקו לרובעים. לדוגמה אם איכון הנפילה הוא לכיוון שכונת נחל בקע בבאר שבע, לא תופעל אזעקה באזור מרכז העיר ובהתרעה בטלוויזיה יהיה כתוב "באר שבע דרום".
לפי המטרה שמאחורי השדרוג במערכות - הרצון הוא לצמצם את ההפרעה לשגרת החיים ולמשק עד כמה שניתן. כך שכאשר קיים איום באזור אחד בעיר לא יצטרכו כל תושבים להיכנס למרחב המוגן, אלא רק מי שבסכנה. הכוונה של פיקוד העורף היא שעם הזמן יידע כל תושב להבחין בין אזעקה בישוב בו הוא נמצא לבין אזעקה רחוקה ולא רלוונטית. בכל מקרה - בהישמע אזעקה יש להיכנס למרחב מוגן.
ראש ענף התרעה, סא"ל שלומי ממן, הסביר: "בשנים האחרונות שודרג כל המערך ועכשיו לאחר תקופה ארוכה של בדיקות, אנחנו מוציאים את זה לפועל. ברמה הלאומית תהיה השפעה על החוסן הלאומי. מדינה שיכולה להמשיך לתפקד ולשמור על שגרת חירום".