בתפרעויות ברצועה, ארכיון (צילום: חדשות)
התפרעויות ברצועה, ארכיון | צילום: חדשות

"להפסיק את האלימות על הגבול": העיתון הפלסטיני אל-קודס דיווח היום (רביעי) כי הפלגים בעזה, ובפרט החמאס והג'יהאד האיסלאמי, הורו לפעיליהם להפסיק את "האמצעים האלימים" על הגבול - בהם יחידות ההטרדה הליליות ובלוני התבערה והנפץ. לפי הדיווח ההחלטה התקבלה בעקבות הההבנות בין ישראל לעזה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

בינתיים, למרות ההתקדמות ברגיעה בין ישראל לחמאס, בארגון מחכים לתשובת ישראל בנוגע לדרישותיהם הנוספות ומאיימים שאם בקשותיהם לא יענו הם לא יהססו לחזור לאלימות ולירי.

לצד הדיווחים, המאמצים המצריים להשגת שקט אזורי ממשיכים להתקיים יחד מאמציהם של האו"ם ושל קטאר. מנהיג חמאס, איסמעיל הנייה, התייחס למשא ומתן על רגיעה עם ישראל, ואמר כי יש התקדמות בנוגע להסרת המצור על עזה. לדבריו של הנייה, לפי שעה זו ההבנות לא כוללות עסקת חילופי שבויים בין חמאס לישראל.

הדייגים בעזה חוגגים

בינתיים, עשרות דייגים בעזה יצאו היום לחגוג ולמכור את מרכולתם, לאחר ששלשום הרחיבה ישראל את אזור הדייג בעזה לכ-15 מייל ופתחה את מעברי הסחורות. בתמונות מעזה נראים תושבים רבים סביב דוכני הדגים המלאים בסחורה טרייה.

הדייגים בעזה חוגגים את הרחבת אזור הדייג (צילום: חדשות)
הדייגים בעזה חוגגים את הרחבת אזור הדייג | צילום: חדשות


ענף הדיג בעזה נותר מקור תעסוקה משמעותי לתושבים, לצד שיעורי האבטלה הגבוהים. על פי הערכות, בשנת 2017 סבלו 40 אחוזים ממשקי הבית בעזה מחוסר ביטחון תזונתי חמור או בינוני, ושיעור האבטלה עמד על 43.6 אחוזים. לפי נתוני אגף הדיג במשרד החקלאות, נכון לעכשיו רשומים בעזה 3,700 דייגים שהענף הוא מקור מחייתם.

הדייגים מציגים את מרכולתם (צילום: חדשות)
הדייגים מציגים את מרכולתם | צילום: חדשות


לדברי משרד החקלאות, רק אלפיים מהדייגים הרשומים אכן יוצאים לדיג על בסיס יומי, ואילו 1,700 הנותרים עובדים כפעם בחודש, משום שההכנסה שהם מייצרים אינם מכסה את עלויות התפעול. החייאת ענף הדיג בעזה תצריך הרחבה של אזורי הדיג הקיימים, שתביא לגידול של כ־20 אחוזים הן בהכנסות והן במשרות.

מקור תעסוקה משמעותי בעזה (צילום: חדשות)
מקור תעסוקה משמעותי בעזה | צילום: חדשות


מתאם פעולות הממשלה בשטחים מוביל באחרונה פיילוט של גידול דגים בבריכות שיוקמו בגדה המערבית, לרווחת תושבי עזה. רעיון אחר הוא להקים ענף חקלאות ימית בחופי עזה - של כלובי דגים - כדי להשלים את המחסור בדיג המסורתי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו