דובר צה"ל הבא יהיה תא"ל הדי זילברמן – כך הכריע היום (חמישי) הרמטכ"ל אביב כוכבי. את המינוי, שייכנס לתוקף בחודשים הקרובים, אישר ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
זילברמן, יליד 1973, התגייס תחילה לקורס חובלים, וכעבור שנה עבר לחיל התותחנים. בשנת 2003 מונה למפקד גדוד 402, ובשנת 2005 מונה לרע"ן חיל התותחנים המחלקת אמל"ל בזרוע היבשה. לאחר מכן עבר למפקדת יחידת הכטב"מים בחיל התותחנים, ובשנת 2009 מונה למפקד עוצבת תבור. בשנת 2011 שימש מפקד עוצבת "עמוד האש", וב-2013 מונה לקצין אג"ם פיקוד צפון, וב-2016 שימש ראש חטיבת התכנון באגף התכנון, שם הוא מכהן עד היום.
בשנים 2015-2016 נשלח ללימודים ב-RCDS בבריטניה, וכן מחזיק בתואר ראשון בהנדסה תעשייה וניהול מאוניברסיטת בן גוריון ותואר שני במדעי המדינה מאוניברסיטת חיפה. הוא נשוי ואב לשלושה, ומתגורר בכרכור.
המינוי - אחרי סערת גיל מסינג
מינויו של זילברמן מגיע לאחר שהמועמד המקורי לתפקיד, גיל מסינג, הודיע כי הוא מוותר עליו - זאת בעקבות הסערה הציבורית שהתעוררה לאחר חשיפת עבודתו ופעילותו בשירות המשטרה בפרשת ישראל ביתנו. במכתב ששלח לרמטכ"ל האשים מסינג "גורמים בעלי מניעים זרים" כמי שהשתמשו בו ובמינוי כדי לנגח את הרמטכ"ל וצה"ל.
במכתב רשמי שהעביר לרמטכ"ל, התייחס מסינג לסערה הציבורית וכתב: "במשך שני עשורים המוניטין האישי והמקצועי שלי הולך לפני ומעולם לא דבק בו רבב, ואני ער לכך שגורמים בעלי מניעים זרים משרבבים אותו בזדון לשיח ערכי שנוי במחלוקת על גבו של צה״ל והמינוי הממלכתי אותו ייעדת לי. אינני האדם הראשון שחווה זאת נוכח הצעה לתפקיד ציבורי, ואין לי כל כוונה להשלים עם זה".
מסינג הבהיר כי למרות הודעת ההבהרה שיצאה מהמשטרה ומצה"ל, לפיה לא נפל כל פגם בהתנהלותו במסגרת הסיוע שהעניק למשטרה בפרשת ישראל ביתנו, הוא אינו מעוניין שישתמשו במינויו "ככלי ניגוח כלפי הרמטכ"ל או כלפי צה"ל". "אני מבקש ממך לבטל את המינוי ולאפשר לי לחזור לחיי המגוונים והמעצימים אותם אני אוהב מאוד במסגרת עבודתי ב'צ'ק פוינט'", כתב. "אני רוצה לספק לאשתי ולילדיי את החיים המשפחתיים השלווים להם הם ראויים מכל".
מסינג ציין בדבריו כי הוא ניאות לקחת על עצמי את תפקיד דובר צה"ל "על אף שבמישור המקצועי והאישי לא היה חסר לי דבר, ורוויתי סיפוק מקצועי ורווחה כלכלית במסלול קידום גלובלי". הוא הוסיף כי "ידענו, משפחתי ואני, שבהחלטה לוותר על חיי נוחות, אנו משלמים מחיר אישי וכלכלי לא פשוט, אך כאמור - הערך המוביל אותי תמיד היה, ועודנו, אחר".
לדבריו, "סביב הודעת המינוי שלי החל מחול שדים פרוע, רווי בשקרים ובמניפולציות שניסו לפגוע בשמי הטוב ובמניעיי. לא יכולתי, ואינני מוכן, לעמוד מנגד הניסיונות הללו שנועדו לפגוע בי, בבני משפחתי, ברמטכ"ל ובמוסד דובר צה"ל, רק בשל הסכמתי ליטול על עצמי תפקיד ממלכתי. לשמחתי, תוך זמן קצר מאד עמדה מאחורי מערכת אכיפת החוק והבהירה שגם במקרה שבו ניסו להטיל דופי בי ובמוטיבציות שלי - הייתי אזרח שומר חוק הראוי להערכה על מעשיו. אינני נמנה על אלו שמתקשים להאמין שאזרחים שומרי חוק נכונים לסייע לרשויות אכיפת החוק ללא כל תמורה אישית זולת טובת הציבור, ופעולותי גם כאן, כמו בעבר, מוכיחות שאני מוכן להקריב הקרבה אישית בכדי לשרת את האינטרס הציבורי ולהיטיב עם החברה הישראלית ושלטון החוק".
מדובר צה"ל נמסר שהרמטכ"ל כוכבי קיבל בצער את הודעתו של מסינג, אך הבין את הנסיבות ברקע החלטתו. "מר מסינג נבחר לתפקיד לאור היותו אדם ערכי ביותר, בעל ניסיון מקצועי רב ומגוון ואיש מקצוע מן המעלה הראשונה", מסר הרמטכ"ל. "הוא ויתר על משרה נחשקת במגזר הפרטי לטובת חזרתו לצה"ל".
הרמטכ״ל שב והדגיש כי סיוע של אזרחי ישראל לגורמי אכיפת החוק ומוסדות המדינה הינו חלק מחובתנו האזרחית: "ניסיונו הרב ויכולותיו של מר מסינג יכלו לתרום רבות לצה״ל ולמערך הדוברות. מקווה שגם בעתיד ימשיך מר מסינג ויתרום מניסיונו ומקצועיותו לצה״ל".