למרות המגעים - שביתת האסירים הביטחוניים החלה: יותר מ-50 אסירי ביטחוניים המשתייכים לארגון חמאס וכלואים בכלא רמון הודיעו הערב (שני) להנהלת הכלא שפתחו בשביתת רעב ללא הגבלת זמן. שניים מהם הודיעו שהם גם מפסיקים לשתות ויועברו למרכז הרפואי של שב"ס בכלא איילון. בטלוויזיה הפלסטינית דווח על 150 שובתי רעב.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
במקביל, יותר מ-90 אסירי חמאס בבתי הכלא נפחא וקציעות הודיעו על כוונתם להתחיל מחר בשביתת רעב. בשב"ס מתכוונים להעביר עוד הלילה כמה ממנהיגי האסירים לבתי כלא אחרים.
אמש גורם ישראלי בכיר אישר לחדשות כי מתקיים משא ומתן בין מערכת הביטחון לבין נציגיהם של אסירי החמאס הכלואים בארץ, אך למרות זאת נראה שהמגעים כשלו: בימים הקרובים צפויים להצטרף לשביתת הרעב אסירים נוספים, ולפי הפלסטינים השובתים גם לא יצרכו נוזלים.
על רקע המתיחות הזאת, סייר הנשיא ריבלין בבית הסוהר "עופר" ושוחח עם סגל הפיקוד הבכיר. "הטרור בבתי הסוהר מצטרף לניסיונות של ארגון חמאס לפגוע בישראל באמצעות ירי רקטות ועפיפוני תבערה", אמר להם. "כתמיד, מדינת ישראל לא תיתן לטרור להכתיב את סדר יומה ותיאבק בו עד חורמה".
הסיבה לשביתה היא זעמם של ארגוני הטרור על התקנת חסמים לטלפונים ניידים בתוך תחומי בתי הסוהר: בדיון שקיים בסוף השבוע אמר מ"מ נציב השב"ס גונדר אשר וקנין כי היעד המרכזי מבחינת ניהול האירוע הוא לממש את ריבונותו בתוך בתי הכלא ולהכיל את השביתה.
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן הודיע כי אין בכוונתו לדון בנושא הקפאת החסמים הסלולריים. במסגרת ההיערכות לשביתה, שקלו במערכת הביטחון לבודד אגפים מסוימים בבתי החולים ולהכשירם לתפקוד כמתקני כליאה, בהם יטפלו באסירים, ואף נבחנה האפשרות למנוע מעורכי דין להיכנס לבתי הכלא ולבתי החולים. לכל אסיר מוקנית הזכות להיפגש עם עו"ד, אך אם השביתה תחריף - ניתן יהיה למנוע זאת מכוח תקנות לשעת חירום, מתוך חשש שעורכי הדין בעצמם משמשים כצינורות להעברת מידע בין האסירים בבתי הכלא השונים.