הם עוברים מסלול מפרך שכולל חודשים של אימונים והדרכות בבה"ד 1 שבמצפה רמון, אבל מתברר שלמרות ההכנה הנפשית שצריך לעבור כדי להתחיל את התהליך שבסופו יהפכו לקצינים קרביים בצה"ל, יותר מ-80% מהצעירים הללו לא חשבו שייצאו לקצונה לפני השירות הצבאי. רק 16% ממסיימי הקורס הנוכחי האמינו שבמהלך השירות שלהם יתוסף להם ארון לכותפת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הנתונים הללו מתפרסמים על ידי צה"ל לרגל חגיגות היובל לבית הספר לקצונה והם מתבססים על תשובות של בוגרי מחזור 51. על פי הנתונים, את אחוז החיילים שעברו את ההכשרה לקצונה מובילים חיילי הנדסה קרבית (15%), שריון (14%) ומערך הגנת הגבולות (13%). חטיבות החי"ר - גולני, גבעתי, נח"ל וכפיר - הוציאו אחוז דומה של קצינים (כ-7%), כשצנחנים מובילים עליהם מעט עם 10%.
בשל העובדה שרוב החיילים הקרביים הם ממין זכר, הרי שגם אחוזי הקצונה שלהם במחזור הנוכחי הם הגבוהים ביותר. 91% מהחיילים שסיימו את ההכשרה הם גברים והיתר נשים. עוד עולה כי 54% מהם הגיעו מהעיר, 22% מיישובים קהילתיים ורק 6% הגיעו מהקיבוץ.
הנתונים מציגים גם עובדות מעניינות נוספות לפיהן יותר ממחצית המשיבים היו במגמה ריאלית בתיכון בעוד שרק 17% למדו לימודים הומניים. 48% מהקצינים הטריים עברו שנת שירות או מכינה לפני השירות, ול-57% מהם לא היו קצינים במשפחה המצומצמת שלהם.
האם קצינים מחייכים פחות? על פי הנתונים בסקר שנערך 59% מהמשיבים לא חייכו בתמונת החוגר שלהם לעומת 41%. המנה המועדפת עליהם היא ללא ספק שניצל א' (78%), והבילוי המועדף עליהם הוא לבלות עם חברים ומשפחה (63%).
בצה"ל מזכירים כי בה"ד 1 הוא בסיס ההדרכה המרכזי להכשרת קצינים וקצינות בצה"ל למעט טייסים וחובלים. בעבר היה במקומות שונים בארץ ומשנת 1968 עבר למצפה רמון.
במסגרת חגיגות ה-50 יוענק לרס"ר המיתולוגי של הבה"ד, רב נגד יצחק טאיטו, החייל הוותיק ביותר בצה"ל - פרס מפעל חיים ממפקד זרוע היבשה.