זה נעשה בשקט בשקט – אבל רק בשנת 2015 ביותר מ-600 בעלי חיים בוצעו ניסויים במערכת הביטחון. עד עכשיו הנתונים הללו היו סודיים ביותר, ועד כה סירבו לחשוף את עובדת הניסויים למרות בקשות רבות. היום (חמישי) המערכת אולצה לחשוף את הנתונים בעקבות עתירה של התנועה לחופש המידע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בתקופה האחרונה פנו מספר פעמים ארגונים לזכויות לבעלי חיים והאגודה נגד ניסויים בבעלי חיים, אך במערכת הביטחון סירבו לציין מה המספרים המדויקים ואפילו באילו בעלי חיים נעשים ניסויים.
כחודשיים לאחר הפנייה, העביר משרד הביטחון את המידע וציין כי "הנתונים מהווים את מכסות המקסימום שאושרו על ידי הוועדה לניסויים לבעלי חיים במערכת הביטחון, כך שייתכן שבפועל נעשה שימוש במספר קטן יותר של בעלי חיים מכפי שאושרו".
בין הניסויים: חתולים, כלבים וגם עטלפים
ב-2012 בוצעו 260 ניסויים בחולדות, 290 על חזירים, 210 על חתולים ו-45 על פסמונים. ב-2013 בוצעו 72 ניסויים בחזירים, 230 בחולדות, 108 בפסמונים ושני ניסויים בכלבים.
ב-2014 ביצעה מערכת הביטחון 66 ניסויים בחזירים, 48 בפסמונים ו-634 בחולדות ועכברים – כמו גם 30 ניסויים בכלבים, 16 ניסויים בעטלפים ו-12 בחתולים.
בשנה שעברה (2015) לא בוצעו ניסויים על חתולים וכלבים: 400 ניסויים אושרו על עכברים, 168 על חולדות, 25 על כבשים ו-20 על חזירים. במשרד הביטחון ציינו כי "הנתונים המופיעים אינם כוללים נתונים אודות גוף מסוים שפטור מהחוק".
מה עושים עם אותם בעלי חיים? מדובר בסוד שמור. כשניסינו לשאול את מערכת הביטחון אילו סוג של ניסויים עושים בבעלי חיים, לאילו צרכים ומאיפה מביאים את החיות - בהם חתולים וכלבים - לצורך הניסויים - התקבלה התגובה הבאה: "אין לנו מה להוסיף מעבר לנתונים שנמסרו לפי חוק חופש המידע".
מנכ"לית התנועה לחופש המידע, עו"ד נירית בלייר, אמרה: "עכשיו עם המידע שפורסם הציבור ישפוט אם הוא ראוי או לא ולמשרד הביטחון תהיה את ההזדמנות לבקר את עצמם ואולי לקבל החלטות אחרות בנוגע לניסויים האלה".