החיילים מתלוננים פחות, אבל צודקים יותר: נציב קבילות החיילים במשרד הביטחון (נקח"ל) פרסם היום (שלישי) את הדוח השנתי ל-2014, שכולל 6,711 קבילות – 18 קבילות ביום. בשנת 2013, לשם השוואה, הוגשו 7,158 קבילות, כ-19.5 ביום. 61% מהתלונות נמצאו מוצדקות וננקטו צעדים נגד מפקדים. נציב הקבילות, האלוף במיל' יצחק בריק, ציין כי בשנה החולפת התקבלה "קבילת הפייסבוק הראשונה" - עצומה לשיפור היחס לחיילים טבעונים.
ומה חושב הנציב על מכתבי הפרידה של החיילים ממשפחתם לפני היציאה לקרב?
בדוח נרשמה עלייה במספר הקבילות בקרב צעירים לפני גיוס (מועמדים לשירות ביטחון, מלש"בים) – 1,230 בשנה לעומת 995 בשנה הקודמת. עם זאת, גם הפעם רוב התלונות מגיעות מחיילים בשירות סדיר. עלייה נרשמה גם במספר התלונות על התנכלות לחייל (338 מקרים בשנה), ושליש מכל התלונות עוסקות ביחסי פקוד-מפקד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במשרדו של הנציב מתגאים בטיפול מהיר לדבריהם ברוב התלונות: כ-80% מהן מתבררות והטיפול בהן מסתיים תוך חודשיים, ו-95% תוך שלושה חודשים. "באירועים לא מעטים היה אפשר לפתור את הבעיה עם מעט יותר תשומת לב ותחושת מחויבות של המפקדים", טען בריק, "לעיתים החייל נשחק בין גלגלי הביורוקרטיה ובמקרים אחרים הקבילות הן תולדה של הקלת ראש בזכויות החייל".
"מגע פיזי בין מפקד לפקוד - פסול מעיקרו"
פרק נוסף בדוח מוקדש ל"סוגיית המגע הפיזי האסור וההתבטאויות האסורות": דוח הנציב אינו עוסק בהטרדות מיניות או ביחסים אסורים בצבא, אלא ביחס פוגעני בין מפקד לפקוד. בריק ציין, ביחס לכל סוגי המגע האלים או המבזה מצד המפקד, כי מדובר ב"נורמות פסולות שאינן ראויות ואינן הולמות מפקדים בצה"ל" - גם כאשר החייל מתנהג באופן מתריס או מרגיז כלפי מפקדו.
"מגע פיזי בין מפקד לפקוד הוא פסול מעיקרו - אין כל הצדקה להתנהגות פוגעת ומזלזלת כלפי כל חייל באשר הוא ויש להוקיעה מקרבנו ולגנותה באופן שאינו משתמע לשתי פנים על מנת שאירועים מסוג אלו לא יישנו", הוסיף הנציב. בריק המליץ לפעול בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים נגד "מפקדים שאינם משכילים להתמודד עם הלחצים הכרוכים בתפקידים ואינם מסוגלים לשלוט בדחפיהם".
גם את סוגיית ההתנכלות לחיילים גינה הנציב: "יש מפקדים שהראו התעלמות ממצוקות בריאותיות ואישיות וחשבו באופן מוטעה כי שבירת החייל תסייע להם בהכשרתו. התנהלות מפקדים הניכרת בהשפלות, בפגיעה ברגשות הפרט, בזלזול ובהתבטאויות בוטות אינה דרך הפיקוד שעליה גדלו דורות של מפקדים".
המפקד לאחד החיילים: "כשלא היית פה דאגתי לחברה שלך"
"קבילת הפייסבוק הראשונה" שצה"ל טיפל בה עוסקת בקבוצת חיילים טבעוניים, שטענו כי אין מתן מענה לצרכיהם ודמי הכלכלה אינם מספיקים. בעקבות הפנייה של החיילים הרבים, שאינם מכירים זה את זה, הוחלט לפעול לאספקת אוכל טבעוני לכל הבסיסים ולרכוש עבורם נעליים שאינן עשויות מעור.
נושאים נוספים בהם עוסק הדוח הם שירותי הרפואה לחיילים, התשלומים ותנאי השירות לחייל והיחס לעצורים וכלואים: במספר מקרים גילה הנציב כי מפקדים התעלמו מהמלצות החובשים לגבי מצבו הרפואי של חייל, ובמקרים אחרים חובשים ורופאים פגעו בפרטיות של החיילים.
אחד המקרים החמורים המופיעים בדוח עוסק בסגן מפקד פלוגה שסטר לחייל, בעט בחיילים אחרים והכה אותם: הקצין הועבר לדין משמעתי וביחידתו החליטה להעביר את פרטי האירוע לכל המפקדים ביחידה. "מדובר בהתנהגות שאינה מתיישבת עם ערכי היסוד של כבוד האדם ורוח צה"ל", הדגיש הנציב.
מ"פ אחר ננזף והתנצל לאחר שקילל חייל ואמר לו: "כשלא היית פה דאגתי לחברה שלך, ביקרתי אותה" ועל חייל אחר אמר: "הוא הכלבה שלי".
במקרה נוסף קצינה התווכחה עם חייל ומנעה ממנו לצאת מהמשרד בו שהו השניים: "היא אחזה בידו בכוח, הושיבה אותו בכיסא ונעלה את הדלת" תוך הטחת עלבונות אישיים. לקצינה ניתנה הערה פיקודית, ובריק ציין כי "נפל פגם חמור בהתנהלות המפקדת".
בדרך לחופשה: תיזוזים על מדי א'
כמו כן ננזף בדוח נגד, שזלזל בחיילת שניסתה לפגוע בעצמה ואף ניסה לשכנע אותה לעלות לשמירה. בדוח מצוין כי הנגד אמר לחיילת ש"אדם שרוצה לפגוע בעצמו לא נזכר בזה כשיש לו תורנות שמירה". לבסוף החליט הנגד שלא להעלות את החיילת לשמירה, התנצל והודה בטעותו. "על המפקד מוטלת אחריות לשלום פקודיו בכל מצב, אף אם המפקד חש שאחד מפקודיו מנסה לחמוק ממטלה שהוטלה עליו", טען בריק.
הנציב אף ביקש באמצעות הדוח להוקיע את התנהגותו של סמל מחלקה כלפי לוחמים באימון מתקדם. בין היתר הורה הסמל לחיילים לזחול על הקרקע עד למקום שבו התקיימה הארוחה. במקרה אחר הורה להם לבצע שכיבות שמיכה ולרוץ על מדי א' - כשהם מוכנים לצאת לחופשה: "אין הדבר תורם להכשרת החייל, יש להוקיע שימוש בסגנון פיקודי שיש בו כדי לשבור את רוח הפרט או לשלול את זכויותיו הבסיסיות".
הרמטכ"ל: "לכל חייל הזכות לשירות הולם"
הרמטכ"ל גדי איזנקוט מינה עם קבלת הדוח את סגנו יאיר גולן, לטפל בפערים שהועלו בדוח כחלק מתוכנית העבודה לשנה הקרובה. בדבריו הדגיש הרמטכ"ל כי "לכל חיילת וחייל ישנה זכות לשירות מכבד והולם" וכי "למפקדים החובה לאפשר זאת".
הרמטכ"ל הוסיף כי "המשאב החשוב ביותר שיש לצה"ל הוא אנשיו ועל-כן נדרשת הקפדה על הטיפול באנשים - עד לאחרון החיילים. על-אף האתגרים העומדים בפני צה"ל, בימים אלו יש להציב בסדר העדיפויות את הטיפול באנשינו".