מתקפת הסייבר התחילה - עם הישגים מועטים: בשעות הלילה (שלישי) פתחו מספר האקרים, שמרביתם מזוהים עם ארגון "אנונימוס", במתקפת רשת על אתרים ומאגרי מידע ישראלים. הארגון הצהיר על הגברת המתקפות הווירטואליות במחאה על מדיניות ישראל כלפי הפלסטינים, כשאתרי האינטרנט של מערכת הביטחון ומאגרים בנקאיים נמצאים במוקד הפעולה. נכון לשעות אלו לא נרשמו הצלחות מוכחות לארגון, מלבד מספר אתרים עצמאיים ומסחריים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בחמ"ל הסייבר של חברת רדוור (Radware) הדגישו כי "ההשפעה של המתקפה קטנה מאוד. כמה מאות אתרי אינטרנט ישראלים הושחתו, ורובם קטנים ולא מהותיים. החברה זיהתה נסיונות תקיפה נגד אתרים ממשלתיים, ורק אחד מהם - מנהל המחקר החקלאי במשרד החקלאות - הושחת לזמן קצר.
ההאקרים טוענים לפרסום של עשרת אלפים פרטים אישיים של ישראלים, שמות משתמשים וסיסמאות של חשבונות פייסבוק ופרטים של מספר כרטיסי אשראי בבעלות ישראלים. מבדיקה ראשונית עולה כי רוב הפרטים ישנים ולא מעודכנים. הפורצים טענו במהלך הלילה כי הפילו לזמן קצר את אתר הכנסת ואתר רשות בתי המשפט – אך אתרים אלו עובדים ולא נראה כי הושחתו.
כמו כן נערכו נסיונות להפיל אתרים ישראלים נוספים, כגון "יזכור" ואתר רשות שדות התעופה, אך נסיונות אלו לא צלחו. על פי חלק מהרישומים ברשת, נסיונות הפריצה בוצעו בין השאר ממרוקו ומערב הסעודית. אחד האתרים שהושבת הוא אתר "המרכז הישראלי למצוינות בחינוך", בו נשתלו מסרים ושירים אנטי-ישראליים: "ניקח את כל מה שיש לכם אינשאללה - לא נשתוק ולא נשכח את הטבח שביצעתם".
אתרים נוספים שהופלו: איגוד האורולוגים הישראלי, מרוץ עין גדי, פסטיבל התמר, ח"כ יוסי יונה ולהקת "הדג נחש". כמו כן נרשמו התקפות על אתר לנדרובר ישראל, אמישראגז, שלומי שבן, פורמולה 1 מרוץ ירושלים וצומת ספרים - אך האתרים מתפקדים כרגיל.
המטרה: לשבש את אורח החיים בישראל - ולזרוע בהלה
ההאקרים (פצחנים) התרברבו ואמרו כי השיגו 150,000 פרטים של אזרחים ישראלים – כגון מספרי כרטיסי אשראי וכתובות דואר אלקטרוני – אך פרסמו פרטים בודדים בלבד כהוכחה ואמיתותם טרם התבררה. אחד מהפורצים החובבים כתב בעמוד הטוויטר שלו: "סוף ימיה של ישראל מתקרבים – היום נמחק אותם מהאינטרנט, זו תהיה שואה אלקטרונית".
בהודעת האיום של הארגון נאמר: "זוהי הודעה לרשויות הציוניות הטפשיות - אנחנו חוזרים כדי להעניש אתכם שוב. אנחנו תמיד אומרים 'תצפו לנו', אבל אתם תמיד נכשלים. אנחנו בלתי צפויים ואנחנו נראה לכם מה המשמעות של שואה אלקטרונית". זוהי השנה הרביעית בה מתנהלת מתקפת הסייבר ב-7 באפריל, כחלק מהנסיון להעברת המערכה הדיפלומטית לרשת.
על מפת האיומים של ההאקרים הפרו-פלסטינים נמצאים גם מכשירי טלפון חכמים וטאבלטים, ובשב"כ ובמנהלת הסייבר הלאומי נערכים בימים האחרונים לקראת המתקפה. סימנים ראשונים לפעולה נרשמו כבר לפני מספר ימים עם השחתת האתר הרשמי של מפלגת מרצ.
"המתקפות מתמקדות בתקיפת ארגונים המזוהים עם מדינת היעד, בין אם הם מספקים שירותים מרכזיים ובין אם הם גופים המייצגים את הממשלה", הסביר מנכ"ל חברת 2Bsecure, אלון מנצור. "המטרה המוצהרת היא ניסיון לפגוע באתרי אינטרנט ישראלים על ידי פגיעה בסודיות, זמינות או שלמות המידע ובכך לשבש את אורח החיים של תושבי מדינת ישראל ולזרוע בהלה".
איך להתגונן?
מומחי רשת רבים ניסו להרגיע מפני המתקפה - וגם לספק כלים מעשיים:
- לא לפתוח קישורים של הודעות SMS או דואר אלקטרוני מכתובות לא מזוהות
- לא ללחוץ על קישורים חשודים בפייסבוק, גם אם אחד החברים "הדביק" לכאורה את הקישור
- לעדכן תכנית אנטי-וירוס במחשב ולהתקין תוסף חכם לדפדפן
- למסור פרטי אשראי רק לאתרים עם מדיניות אבטחה מוכרת וידועה, או באמצעות שירותים מוגנים
- מומלץ לוודא שהסיסמאות לאתרים חשובים הן חזקות מספיק ומשלבות מספרים או אותיות קטנות וגדולות יחד, וכמובן ניתן גם להחליף את הסיסמא ליתר ביטחון.
- להקפיד על סיסמאות נפרדות לאתרים שונים.
עידו סולומון וניר דבורי השתתפו בהכנת הידיעה.