כשעה לאחר הדיווחים על תקיפה ישראלית בסוריה, מערכת כיפת ברזל יירטה היום (ראשון) שיגור מסוריה לעבר צפון רמת הגולן. בדובר צה"ל אישרו כי היירוט בוצע מעל שטחה של סוריה ותושבים באזור תיעדו את שובלי היירוט בשמיים וטענו כי לא התקבלו הנחיות נוספות מפיקוד העורף.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הישראלים הרבים שפקדו את אתר החרמון לא התרגשו במיוחד מהיירוט. "סיימנו את הטיול באתר וראינו מעל הראש שני יירוטים עם רעש מטריד", סיפר שלמה, שנפש באתר באותה העת. "לא פחדנו, ראינו את היירוט והמשכנו".
מטוס נוסעים של חברת "מהאן אייר" האירנית שהיה צפוי לנחות בנמל התעופה הבינלאומי בדמשק שב על עקבותיו וחזר לטהרן בעקבות התקיפה שיוחסה לישראל. המטוס שהמריא לכיוון סוריה סביב השעה 11:30 ביצע סיבוב פרסה זמן קצר לפני שהיה אמור לנחות בדמשק.
משרד ההגנה הרוסי דיווח מוקדם יותר כי מתקפה אווירית ישראלית בנמל התעופה בדרום דמשק סוכלה. ברוסיה טענו כי ארבעה מטוסי חיל האוויר הישראלי השתתפו בתקיפה שלטענתם סוכלה על ידי מערכת ההגנה האווירית הסורית. על פי הדיווח אין נפגעים ולא נגרם נזק למבנים במקום.
גורמי אופוזיציה בסוריה טענו בהמשך כי מטרות התקיפה היו בסיסים אירניים הממוקמים מדרום לדמשק. על פי המרכז הסורי לזכויות אדם השטח שנפגע הוא באזור שבו פועל ארגון חיזבאללה באל-כיסווה, מדרום לדמשק.
נתניהו אישר כי ישראל תקפה בנמל התעופה בדמשק לפני שבועיים
בשבוע שעבר אישר ראש הממשלה בנימין נתניהו נתניהו כי ישראל היא זו שעומדת מאחורי תקיפת נמל התעופה בדמשק לפני שבועיים. לאחר מכן נחשפו ממדי ההרס של התקיפה: בלוג המודיעין "אינטלי טיימס", שפרסם כי יעד התקיפה היה מטען שהגיע ממטוס בואינג שיצא מאירן, חשף אמש (ראשון) תמונת לוויין שמוכיחה כי מחסן סמוך הושמד כליל.
אותו האנגר בנמל התעופה הותקף גם לפני ב-2016, כלומר לפני שלוש שנים, לאחר שזוהה כמחסן שמשמש לאחסון טילי M-600 (הגרסה הסורית לטילי פתח-110). הוא שוקם כבר באוקטובר באותה השנה, אך כאמור הושמד לחלוטין בתקיפה הישראלית שנערכה בין שישי לשבת.