בתקופה האחרונה מפעילה ישראל, בעיקר מאחורי הקלעים, מאמצים חסרי תקדים במישור הדיפלומטי במטרה לבלום את תוכנית הטילים של אירן. כעת, דוח מודיעני מיוחד שהונח על שולחנם של מקבלי ההחלטות חושף עד כמה טהרן התקדמה בפיתוח מערך הטילים שלה.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
דוח, שנכתב על ידי חברת הלוויינים הישראלית אימאג'סאט (ISI) ממפה את כל בסיסי הטילים הבליסטיים שיש באירן: מדובר במערך גדול ומסועף של בסיסים שפרושים בכל רחבי המדינה, ויש מי שמכנה אותם "ערי הטילים של אירן". בדוח נכתב שבידיהם של האירנים מגוון גדול של טילים שמגיעים לטווחים של 300-2000 ק"מ - כלומר שביכולתם להגיע לישראל ואפילו לאירופה.
משמרות המהפכה עושים מאמץ גדול על מנת להסתיר את האתרים הללו. הם מפזרים אותם ברחבי המדינה במעמקי האדמה וכל זאת במטרה להקשות את המעקב אחריהם. כך, לדוגמה האתר במחוז קרמנשה במערב המדינה. מעל פני הקרקע קשה מאוד לראות משהו - אבל כשצוללים פנימה רואים את פתחי המנהרות בצלע ההר, בתוך המנהרות מוסתרים המשגרים על גבי משאיות. כך, בתוך זמן קצר ניתן להוציאם - ולשגר באמצעותם את הטילים.
דרך נוספת להסוות את משגרי הטילים היא באמצעות חפירה, כפי שעשו באתר בשיראז שבדרום המדינה. שם כמעט שלא ניתן לאתר את פתחי השיגור, מכיוון שהם חפורים עמוק באדמה בתוך ממגורה (סילו) מיוחדת. ברגע השיגור הגג נפתח והטיל יוצא. יחד עם מערך הגנה אווירית צפוף הדבר נועד להקשות את הפגיעה בהם.
לפי נתוני הדוח, האתרים בקרמנשה ובשיראז ממש לא לבד: עשרות אתרים כאלה נבנו ונחפרו ברחבי אירן, זאת במקביל להגדלת טווחי הטילים על ידי המפתחים האירניים. לנוכח הממצאים, בישראל מגבירים כעת את המאמצים הדיפלומטיים מול ארה"ב ואירופה ומנסים להכניס את תחום פיתוח הטילים באירן לתוך הסכם הגרעין החדש.