על רקע הרקטות שנורו אתמול (שבת) בלילה מעזה לישראל והתחממות הגזרה בקרבת יישובי העוטף - עלו תלונות רבות מצד התושבים על החלטת פיקוד העורף שהתקבלה לפני כשבועיים, לחסום אפליקציות אחרות המתריעות מפני נפילות. תלונה נוספת שעלתה היא שבאפליקציה של פיקוד העורף ניתן לבחור רק שלושה אזורי התרעה. ראשי המועצות האזוריות אשכול ושער הנגב דרשו מפיקוד העורף להגדיל את אזורי ההתרעה שניתן לבחור ולבטל את החסימה על האפליקציות האחרות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"בשונה מהאפליקציה של פיקוד העורף, בה אפשר להגדיר שלושה אזורי התרעה בלבד, באפליקציות של "צבע אדום" ודומיה אפשר לקבל התרעות בזמן אמת על כל האזורים", כתב ראש המועצה האזורית אשכול, גדי ירקוני. "זה חשוב לתושבינו שנוסעים לאורך ציר 232 שעובר דרך מספר אזורים- שער הנגב, שדות נגב ואשכול. זה חשוב להורים שילדיהם מתארחים אצל חברים בישובים אחרים וזה חשוב כי זה יכול להציל חיים".
ירקוני הסביר: "אם שאר האפליקציות נחסמות - לפחות שאפליקציית פיקוד העורף תהיה מותאמת ותאפשר קבלת התרעות על כל האזורים". עוד כתב: "שוחחתי היום עם גורמי הצבא, בפיקוד העורף ובחטיבה והנושא בטיפול וכבר השבוע יובא לדיון אצל אלוף פיקוד העורף".
אופיר ליבשטיין ראש המועצה האזורית שער הנגב כתב שגם הוא פנה לפיקוד העורף בבקשה להסדיר את פעילותה של האפליקציה. "האפליקציה מהווה גורם חשוב בשימור תחושת הביטחון שלנו והיא קריטית בזמני חירום ושיגרה כאחד", כתב. ראש המועצה הוסיף כי הוא ביקש מפיקוד העורף "לבחון את האפשרות להרחבת אזורי ההתרעה מעל לשלושה הניתנים היום לעדכון, כמו כן חשוב לעדכן בהגדרות, התראה קולית בעת אזעקה".
"אם האפליקציות נחסמות - לפחות ששל פיקוד העורף תותאם"
בעקבות פנייתו של ליבשטיין, פיקוד העורף פרסם בתגובה את ההנחיה הבאה: "פיקוד העורף הינו הגורם האחראי להפצת התרעה מפני איומים שונים, הנעשית באמצעות מגוון אמצעים במטרה להגיע בזמן קצר לחשיפה רבה ככל הניתן. לאחרונה, בשל תלונות אזרחים על התרעות שגויות והתרעות שווא במערכות הפרטיות, ומאחר וגם במצב תקין ההתרעות מתקבלות באפליקציות בעיכוב, הוחלט למנוע את אפשרות הגישה לקובץ ההתרעות המפורסם באתר".
"ניתן לקבל את ההתרעות דרך אפליקציית פיקוד העורף בזמן אמין ובאופן מדויק. האפליקציה מבוססת על נתוני מיקום ומערכת GPS ומאפשרת בחירת שלושה אזורי התעניינות נוספים", הוסיפו בפיקוד העורף. "נדגיש כי כל תקלה שתעלה על ידי משתמשי האפליקציה דרך מרכז מידע פיקוד העורף וברשתות החברתיות תיבדק ותטופל במלוא הרצינות".