בתום חקירת שב"כ בשיתוף משטרת ישראל הותר הבוקר (שני) לפרסום כי נחשפה תשתית של פלסטינים מרצועת עזה, איו"ש ומזרח ירושלים, שהבריחה בחודשים האחרונים אמצעי לחימה מרצועת עזה לגדה המערבית באמצעות רומן פרנק, אזרח צרפתי העובד בקונסוליה הצרפתית בירושלים. החקירה התנהלה בתיאום עם משרד החוץ הישראלי ותוך עדכון שוטף של הרשויות הצרפתיות. גורמים מדיניים הבהירו: הפרשה לא תזיק ליחסים עם צרפת. היום הוגש כתב אישום נגד החשודים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי הודעת שב"כ, עובד הקונסוליה הבריח את אמצעי הלחימה במספר הזדמנויות בחודשים האחרונים, תוך ניצול הרכב הקונסולרי של הקונסוליה הצרפתית, שזכה להקלות בבידוק הביטחוני במעבר הגבול. החשוד ביצע 5 העברות של אמצעי לחימה דרך המעבר, במסגרתם העביר כ-70 אקדחים ו-2 רובי סער.
כמו כן מעלה החקירה כי עובד הקונסוליה קיבל את אמצעי הלחימה מפלסטיני תושב רצועת עזה, המועסק ב"מרכז התרבות הצרפתי" ברצועה. לאחר שמימש את ההברחה, העביר את אמצעי הלחימה לגורם באיו"ש שמכר אותם לסוחרי אמל"ח. מלבד עובד הקונסוליה, נעצרו לחקירה במסגרת הפרשה 8 חשודים נוספים, בהם מספר אזרחים פלסטינים מרצועת עזה ששהו שלא כחוק באיו"ש. נגד 6 מהם הוגשו היום כתבי אישום.
דובר שגרירות צרפת בישראל מסר כי "אנחנו לוקחים את העניין ברצינות רבה ומצויים בקשר אדוק עם הרשויות בישראל". לדבריו, פרנק זכאית להגנה קונסולרית שמוענקת לו מעצם היותו אזרח. מנגד, בשב"כ כינו את התקרית חמורה ביותר.
"מהחקירה עולה בבירור כי עובד הקונסוליה הצרפתית פעל בתמורה לרווח כספי, על דעת עצמו וללא ידיעת הגורמים הממונים עליו", מסרו בשב"כ. "מדובר באירוע חמור ביותר, בו נוצלו באופן ציני החסינויות וזכויות היתר המוענקות לנציגויות זרות בישראל לטובת הברחת אמל"ח תקני, בהיקף של עשרות כלי נשק שעלולים לשמש לפיגועי טרור נגד אזרחים ישראלים ואנשי כוחות הביטחון".
לא פעם ראשונה שהקונסוליה עולה לכותרות
מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף יואב (פולי) מרדכי, אמר בעקבות חשיפת הפרשה כי על הגורמים הבינלאומיים לבצע בדק בית פנימי כדי להבטיח סיוע לתושבי עזה ולא לטרור. "מדובר באירוע חמור של ניצול ציני, בלתי פוסק של תשתיות הטרור את אפיקי הסיוע ההומניטרי והסיוע הבינלאומי", אמר. "אירוע זה רק מחדד את ההכרח במדיניות קפדנית ומחמירה של מתן היתרים. ארגוני הטרור ברצועה לא בוחלים באף ערוץ בין אם הוא נועד לתת סיוע רפואי או בינלאומי לניצול צרכיהם. שוב ושוב אנו נוכחים לדעת שטובת האוכלוסייה ברצועת עזה אינה מעניינת כלל וכלל את ארגוני הטרור".
"בושה. יש לצערי תחושה כי הקונסוליה למעשה הפכה להיות שגרירת צרפת מול הרשות הפלסטינית", אמר מאיר חביב, חבר הפרלמנט הצרפתי בתגובה לפרסום. "לצערי לא מדובר בפרשה הבעייתית הראשונה בה הקונסוליה הצרפתית בירושלים מעורבת".
חביב הזכיר שורה של אירועים נוספים בהם הייתה מעורבת הקונסוליה הצרפתית וביניהם: מעצר של מנהל המוסך של הקונסוליה במעבר אלנבי, מעבר הגבול עם ירדן, כאשר ברכבו הנושא לוחית דיפלומטית נמצא משלוח של 152 קילו זהב וצ'קים בשווי של למעלה מ-2 מיליון דולר, מאות טלפונים סלולריים ו-500 קילו טבק. בנוסף הזכיר חביב את המקרה בו סירבו לעמוד בזמן הצפירה ביום השואה לבקשתו של מנהל בית הספר הצרפתי הפועל מטעם הקונסול הכללי של צרפת, ההצבעה באונסק"ו בעניין הר הבית והדואר שנשלח מהקונסוליה לאזרחים צרפתיים עם הכיתוב "ירושלים - שטחים פלסטיניים".