שילובן של נשים בתפקידי לוחמה בצה"ל בכלל ובחיל השריון בפרט עורר בחודשים האחרונים ויכוחים עזים ודיון ציבורי ער. כעת, כשהפיילוט הסתיים בהצלחה וההחלטה נמצאת בידיהם של הדרגים הבכירים - הבנות שסיימו את ההכשרה - כותבות על החוויות שלהן.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אז בכל מקום מדברים עלינו ואמרים לנו מה כן ומה לא, מה בסדר לעשות ומה לא בסדר לעשות, אבל עכשיו תורי לדבר", כתבה סמלת א' שסיימה את ההכשרה כטענת. "לא הייתי מוותרת על להיות טנקיסטית בעד שום הון שבעולם".
א' סיפרה בפוסט בעמוד הפייסבוק שלה על מה המשמעות של להיות שריונרית עבורה ועל חוויות שעברה במהלך ההכשרה. "להיות טנקיסטית זה לחיות 13 בנות שמגיעות מקצוות הארץ, לשנוא אחת את השנייה ומצד שני לאהוב ולדאוג בלי סוף", סיפרה. "זה אומר לעשות פריסת זחל עם ראבק מטורף ובתיאום, שבועות שטח שלא נגמרים, פויקה אדיר וערבי מגמה מצחיקים".
א' התייחסה גם לסערה הציבורית שהתעוררה בעקבות ההכשרה שלהן. "להיות טנקיסטית זה גם לעמוד מאוחדות מול כל מי שלא מאמין, מזלזל, מאחל לבריאות כי חושב שניפצע או בכללי חושב שאישה לא צריכה, לא יכולה או לא מסוגלת להיות בטנק", כתבה. "אנחנו באנו להוכיח אחרת".
"אנחנו הצלחנו", המשיכה א' בגאווה. "השגנו את הצפרגול (סיכת הלוחם בחיל השריון - נ.ד). אני גאה בנו, בכל אחת ואחת מחברותיי שהיו איתי לאורך כל הדרך, שסבלו אותי כשהתווכחתי, שצחקו איתי ושחוו איתי הכשרה כזאת מדהימה ומיוחדת. אני אוהבת אתכן וגאה בנו".
סמלת נוספת שסיימה את הפיילוט בהצלחה שיתפה גם היא את תחושותיה מהמסלול המפרך. "להרים פגזים ששוקלים 17/24/26 קילו, לפתוח את הסדן של התותח שבהתחלה זה לא קל בכלל, אבל לאט לאט את לומדת את הטכניקה שטובה לך ואת עושה את זה בצורה הכי טובה שיש", כתבה. "זה ללמוד איך לעבוד ביחד בתור צוות עד השעות המאוחרות בלילה, בלי המפקד, עם הרבה אי הסכמות, וויכוחים בלי סוף".
גם סמלת ע' שסיימה את ההכשרה בהצלחה התייחסה לאמירות של רבים נגדן. "אף אחד לא יגיד לי 'את לא יכולה להרים פגז'", כתבה א' וסיכמה: "אף אחד לא יגיד לי שאני חלשה מדי. עובדה שלי היה את הכוח להגיע ולנסות משהו חדש, ובסוף גם הצלחנו להוכיח שאנחנו לא כאלה חלשות כמו שחושבים".