עוד לילה מתוח בעוטף עזה: רקטה ששוגרה מצפון רצועת עזה התפוצצה הערב (שני) בשטח פתוח באחד מיישובי הנגב המערבי. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. על אף הנפילה בתוך שטח ישראל לא הופעלה אזעקת "צבע אדום" משום שמדובר בנפילה בשטח פתוח. בשלב זה אין הנחיות מיוחדות לתושבים באזור.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בצה"ל בודקים את התקלה במערכת ההתרעה, לפיה למרות שהרקטה התפוצצה בשטח פתוח, האזעקה הייתה אמורה לפעול מאחר והנפילה הייתה קרובה מאוד ליישוב.
ביום שישי האחרון שוגרו שלוש פצצות מרגמה מרצועת עזה לשטח ישראל - מערכת כיפת ברזל יירטה שתיים מהן, והשלישית פגעה במבנה באחד מיישובי המועצה האזורית שער הנגב. לא היו נפגעים, אך נגרם נזק. הירי בוצע בזמן שסמוך לגבול הרצועה נערך טקס לציון יום הולדתו של סמ"ר אורון שאול ז"ל.
בעקבות הירי צה"ל תקף במשך יומיים מספר עמדות של חמאס בדרום הרצועה - והאשים את אירן בניסיון לגרום להסלמה. בצה"ל הדגישו כי "הירי החמור ביום שישי הוכיח שוב שאירן, באמצעות ארגוני טרור סוררים וקיצונים פועלת לדרדור המצב האזורי, משחקת בחייהם של תושבי עזה ועשויה להוביל את הרצועה להסלמה לאחר שנות שקט ביטחוני. על חמאס מוטלת האחריות המלאה למצב והשלכותיו".
ביום שישי: רקטה פגעה במבנה, 2 נוספות יורטו
קצת לפני השעה 12:00 נשמעה ביום שישי אזעקה במועצות האזוריות שער הנגב ושדות נגב בעקבות מטח הרקטות שנורה מהרצועה. אחת הרקטות פגעה במבנה באחד הקיבוצים בשער הנגב וגרמה נזק למקום. הירי בוצע בזמן הטקס לציון יום הולדתו של סמ"ר אורון שאול ז"ל, שנהרג במבצע צוק איתן וגופתו מוחזקת על ידי חמאס.
בתיעוד מהטקס ניתן לראות את הרגע שבו ממש באמצע הופעתו של הזמן עידן חביב נשמעת האזעקה והקהל מבחין בשובלי הרקטות והיירוטים בשמיים. הכרוז קרא לכולם לתפוס מחסה ואנשים נשכבים על הרצפה. בתגובה לשיגור הרקטות צה"ל תקף באמצעות טנקים וכלי טיס של חיל האוויר שתי עמדות השייכות לארגון הטרור חמאס בצפון רצועת עזה.
הירי לדרום מגיע על רקע ההתרעות שהשמיעו בימים האחרונים בכירים במערכת הביטחון בפני חברי הקבינט מפני סבב נוסף של לחימה מול חמאס בעזה. בישיבת הקבינט שהתקיימה ביום ראשון השמיעו הבכירים את הערכת המצב המדאיגה והוסיפו כי מצבור האירועים האחרונים מזכירים מאוד את אלה שהתרחשו לפני צוק איתן.
על פי הערכת המצב שהוצגה לשרים, המצב ברצועת עזה נפיץ במיוחד, כך שלמרות שחמאס אינו מעוניין במלחמה, אירועים שונים עלולים להוביל אותו לשם. הערכה זו נסמכת על השילוב שבין המשבר ההומניטרי בעזה, הנובע מקריסת מערכות הביוב והמים ומזרימת חשמל יומית למשך כארבע שעות בלבד. זאת, לצד שיעור אבטלה גבוה במיוחד ואי העברת תשלומי המשכורות לפקידים זה כמה חודשים.