כמעט 11 שנים אחרי המבצע החשאי, הקרבות בצמרת נמשכים: אתמול (רביעי) הותרו לפרסום פרטי המבצע להשמדת הכור בסוריה ב-2007, ותוך זמן קצר הבכירים לשעבר החליפו האשמות והשמצות. שר הביטחון אביגדור ליברמן, שכבר אמר אתמול כי הוא מצטער שהתיר את פרטי הפרשה לפרסום, הסביר הבוקר: "מלחמת הקרדיטים, כשבכירים לשעבר שופכים את כל סודות המדינה לכל כלי תקשורת, זה דבר שמבייש את המבצע עצמו".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בריאיון לתכנית "דקלסגל" בגלי צה"ל הסביר ליברמן כי המבצע היה "החלטה מבריקה של הקבינט" וציין כי הצנזורה קיבלה החלטה נכונה בפן המקצועי כשהתירה לפרסום את פרטי מבצע "מחוץ לקופסה". לדבריו, "הם לא צפו שמאבק הקרדיטים יכול להעביר אנשים על דעתם, אף אחד לא תיאר שהאגו חשוב לאנשים עד כדי כך ושהם מוכנים לנהל מלחמת גוג ומגוג".
על העימות הפומבי בין אולמרט לברק אמר: "לא אכנס לשום ויכוח, היה מבצע מבריק והקרדיט מגיע לראש הממשלה, לכל זרועות הביטחון גם לצבא גם למוסד וגם לאנשים שביצעו את הפעולה - שם נמצא הקרדיט. צריך להגיד מה שמגיע לראש הממשלה אז, לקבל החלטה כל כך מורכבת אחרי מלחמת לבנון השנייה זה היה לא פשוט. אני חבר הקבינט היחידי ששרד מאז בקבינט, מה שחשוב זה עצם ההחלטה", טען ליברמן שהצטרף לקבינט לאחר מלחמת לבנון השנייה.
"היה לחץ של כלי תקשורת בארץ"
"אתה לא רואה מה נפסל בימים האחרונים, אילו ידיעות שנפסלו", הסביר שר הביטחון. "רק בזכות הצנזורה שמרנו על הסודות הכמוסים ביותר. הם עושים עבודה סיזיפית יוצאת מן הכלל, אם אני לוקח את כל השנים - זה דבר בלתי נסבל שפגע קשה בביטחון המדינה עם פרטים הכי אינטימיים". כשנשאל האם הפרסומים וקרבות הקרדיטים הובילו לנזק ביטחוני, השיב: "חד וחלק נגרם נזק לביטחון המדינה, דיברתי עם כמה פרשנים ביטחוניים וכולם בדעה שנחצו קווים אדומים".
השר וחבר הקבינט - אז והיום - הוסיף: "בשנים האחרונות זו מגמה שמתגברת, בימים הקרובים אדבר עם שופטי בית המשפט העליון לשעבר ולתת אופציה לבחון את הלשעברים. אני לא רוצה להזכיר שמות, בכוונה לא רוצה לדבר על איפה פורסם מה".
כשנשאל מדוע הוחלט לפרסם את פרטי המבצע, הסביר: "זה פורסם באופן הכי רשמי בספר של בוש ובניויורקר, היה לחץ של כלי תקשורת בארץ, ואחרי מה שנכתב לא הייתה הצדקה מקצועית. היה קשה לעמוד בבקשות של אנשים בבית משפט. מי שמקבל את ההחלטה זה הצנזורה, גוף עצמאי לגמרי והם מקבלים החלטה במישור המקצועי. הם לא צריכים אישור מאף אחד, כשהם באו אליי אמרתי להם בסדר גמור ושזו נראית החלטה מקצועית. החלטה מתקבלת בשיתוף עם כל הגורמים מוסד, שב"כ ועוד".
ליברמן שחזר את ההחלטה להצטרף לקבינט לאחר מלחמת לבנון השנייה: "בכל פעם שאני קורא על 'חידת ליברמן', למה הוא פועל ככה - זו תעודת עניות לתקשורת, הם לא מצליחים להבין שאנשים פועלים לטובת המדינה. אני זוכר פרשנויות שאף אחד לא האמין, אמרתי שאני מצטרף בניגוד לאינטרס האלקטורלי, אחרי לבנון השנייה שהכול היה מפורק, צה"ל היה במצב הכי קשה והיה צורך לתת פסק זמן קודם כל לצבא וקיבלנו החלטה עניינית".
על הקבינט בראשות נתניהו אמר: "הקבינט הנוכחי עושה דברים מרחיקי לכת שמעולם לא התקבלו קודם ואני מניח שזה שדברים לא מגיעים לתקשורת זה טוב. זה שזה לא מגיע לתקשורת לא אומר שדברים לא נעשו אני הרבה שנים חבר בקבינט, עשרות שנים יו"ר ועדת חוץ וביטחון וטוב שהדברים נעשים כך".
ליברמן הוסיף ושיבח את המבצע בסוריה - והשווה בינו לבין המצב בגזרת אירן: "אם ישראל לא הייתה משמידה את הכור בסוריה, אז עם פרוץ מלחמת האזרחים הסורים כבר היו עם יכולת גרעין מבצעית. אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה. לגבי אירן המצב יותר חמור, הנושא של השאיפה הגרעינית האירנית זה הדבר המרכזי שמאיים על שלום העולם ולכן אנחנו מחוייבים ונעשה הכול כדי למנוע מהם. אני מקווה שגם בארה"ב תתקבל החלטה. השמדנו כור בעירק ובסוריה ואני מקווה שילמדו את הלקח".
אתמול ראש הממשלה נתניהו התייחס לראשונה לפרסום ואמר כי: "המדיניות של ישראל הייתה ונשארה עקבית - למנוע מאויבנו להתחמש בנשק גרעיני". נתניהו בדבריו בירך את מערכת הביטחון על הפעולה המוצלחת ב-2007. "ממשלת ישראל, צה"ל והמוסד מנעו מסוריה לפתח יכולת גרעינית. הם ראויים לכל הערכה על כך".