בשנים האחרונות נשמעו תלונות על ריבוי המכונים האזרחיים שמעבירים הכשרות וסדנאות לחיילים וכן על אופי התוכן המועבר. בניסיון למנוע מחלוקות, בצבא החלו בעבודת מטה מקיפה שבסופה החליט קצין חינוך ראשי תת-אלוף צביקה פאיראיזן לצמצמם את כמות מכוני החוץ שעובדים עם הצבא מ-97 גופים ל-15 בלבד. השינוי ייכנס לתוקף החל מ-1 באפריל.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בחיל החינוך הוחלט כי מעתה מי שיעביר שיעורים לחיילים יהיו רק מפקדיהם הישירים. העברת תכנים על ידי מכונים חיצוניים תאושר רק בשלושה תחומים: זיכרון השואה, מורשת קרב ומניעת סמים, אלכוהול, משחקים בנשק ואובדנות. רק מכונים שאושרו על ידי הצבא יורשו לעבוד עם החיילים, בהתאם לתחום ההתמחות שלו.
ההחלטה נועדה למנוע מהמכונים לעסוק בקידום תכנים שנחשבים פוליטיים וכל גוף שיעבוד עם צה"ל יהיה מחויב לכללי האתיקה ולרוח צה"ל. כמו כן, תנוסח אמנה שתסדיר את תחומי התוכן ותחייב את הגופים לפעול רק על פיה. בצה"ל מבהירים כי פעילות המכונים האזרחיים תותר רק לאחר בחינה מעמיקה שלהם.
כמו כן, אם קבוצות של חיילים דתיים יהיו מעוניינים לקבל שיעורים בנושאי דת, הם יורשו לעשות זאת רק על ידי רבנים שמשרתים בצה"ל בשירות סדיר, קבע או מילואים. במקביל, ניתן יהיה לקבל שיעורים מרבנים שאושרו על ידי הרב הראשי לצה"ל.