ביקור התנחומים של נתניהו הסתיים במחלוקת על סידורי הביטחון? ראש הממשלה, שערך היום (שלישי) ביקור ניחומים אצל משפחתה של דפנה מאיר ז"ל שנרצחה בעתניאל, פגש את ראשי המועצה ואנשי צוות הביטחון של היישוב ואמר כי בכוונתו להקים גדר מסביב ליישוב. עם זאת, בהנהגת היישוב ובמועצת הר חברון התרעמו על ההחלטה ואמרו לנתניהו כי אין בכוונתם להקיף את היישוב בגדר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מנהיגי האזור הסבירו כי הושקעו סכומי עתק במערכת ביטחון חלופית, בתיאום עם הצבא ומשרד הביטחון שכוללת מערך הגנה ופיקוח שמתצפת על כל שטחי היישוב. אחד הנוכחים בשיחה סיפר כי בקרב הנהגת היישוב הועלתה טענה נגד הקמת הגדר, בין היתר משום שיש בכך אמירה של הסתגרות.
לדברי אותו גורם, צה"ל הוא שאישר והקים את התכנית להגנה היקפית על כל תחומי היישוב: הוא הסביר כי בעתניאל מעולם לא התנגדו להקמת גדר - וכבר לפני שלוש שנים כשעלה הנושא לדיון, הבהירו התושבים כי כאשר יועמד התקציב לעניין הם יברכו על הקמת גדר. מאז תוגברה ושוכללה המערכת החכמה הקיימת, שכוללת גם מערך תצפיתנים שכבר סיכל בעבר חדירות ליישוב.
הערב הצהיר ראש הממשלה כי אין בכוונתו להמתין עם הקמת הגדר בעתניאל וכי לא ימתין להסכמתם של ראשי היישוב, בעוד ראש המועצה יוחאי דמרי הבהיר כי יתנגד למהלך. יישובים רבים ביהודה ושומרון, שגובלים ביישובים עוינים, ממוגנים במערך המתקדם של מצלמות ומספר אמצעים טכנולוגיים נוספים: לא ברור האם ההחלטה של ראש הממשלה היא מדיניות חדשה או אמירה נקודתית שמגיעה כמענה לפיגוע בעתניאל ועל רקע אירוע החדירה לתקוע.
יש להדגיש כי הגדר היא אומנם גורם שמעכב ומפריע למחבל שרוצה לחדור ליישוב, אבל במספר אירועים בעבר - בהם גם הרצח המזעזע של משפחת פוגל - הגדר שהקיפה את היישוב לא מנעה את חדירת המחבלים ולא הצליחה למנוע את התוצאה הקשה.
במקרה של דפנה מאיר ז"ל, הבית של המשפחה ממוקם מטרים ספורים מהתוואי שעליו תוקם הגדר, אם אכן תוקם: ספק גדול אם די היה בהתרעה שכזו על ידי הגדר החכמה כדי למנוע מהמחבל לעבור מרחק של מטרים ספורים עד לכניסה לבית המשפחה, שם רצח את דפנה.