לאחר מבצע "צוק איתן" בקיץ האחרון, העניקו בצה"ל פיצויים לאנשי המילואים שלחמו במבצע, בגין נזקים כלכליים שנגרמו להם עקב השתתפותם בלחימה. אלא שלחדשות 2 Online נודע שבצבא ניכו מסים בסך 25% מהפיצוי לכל איש מילואים, זאת בעוד רשות המסים לא הורתה על כך. כעת בצבא פועלים על מנת להחזיר את הכסף שנוכה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בימים האחרונים עלו תהיות באשר לסכומים הנמוכים שהוענקו כפיצוי לאנשי המילואים ובאגף כוח האדם של צה"ל החלו בבחינת הנושא. מבדיקה ראשונית שהגיעה לידינו עולה כי בצה"ל לא קיבלו הנחיה לנכות את המס, ועשו זאת על דעת עצמם - ומבלי לסכם על כך עם רשות המסים. עקב כך, פועלים באכ"א להחזיר את הכסף - ועל פי הערכות מדובר על סכומים גדולים.
לאחרונה, עם קבלת הפיצויים, אנשי מילואים רבים תהו על הסכומים הנמוכים לטענתם שקיבלו. רבים מהם פנו לצבא ואז החלו לבדוק שם את הנושא. במקביל, ברשות המסים גם קיבלו פניות בנושא - ונמצאים כעת בשיח עם הצבא. גורם ברשות אמר כי "לא הייתה הנחיה לגבות מס, וכעת אנו לומדים את מאפייני הקרן ואנו בשיח עם הצבא על זה". לא ברור עדיין כמה כסף יוחזר, והנושא לא סוכם סופית.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "צה"ל, בכפוך לחוקי המדינה והנחיות רשות המסים, מנכה מס בעבור פיצוי שכרי, במקרה זה אובדן הכנסה והפסדי רווחים של אנשי המילואים. הנושא יובהר מול רשות המסים ובמידה ובמקרה הצורך הנוהל יתוקן בהתאם. קרן הפיצוי נוסדה כמנגנון בעבור אנשי המילואים וכאות להערכתינו את פועלם במבצע צוק איתן ובכלל."
התקציב לקרן הפיצויים: 30 מיליון שקלים
הקרן הוקמה על בסיס החלטת ממשלה, והיא תוקצבה בסכום של כ-30 מיליון שקלים. "מטרת הקרן היא לפצות חיילי מילואים שלחמו במבצע ונפגעו כלכלית בצורה כלשהי כתוצאה מכך", הסביר ראש מחלקת מופת, אל"מ סמי הולצקן. הוא ציין כי כל פונה יזכה למענה לפי הפגיעה שחווה - החל ממישהו שקנה כרטיס טיסה לחו"ל, גויס בצו 8 וכספו לא הוחזר לו, ועד עצמאי שהכנסותיו נפגעו כתוצאה מהשתתפותו בלחימה.
הקרן החלה לפעול ב-23 בנובמבר בשנה שעברה וכל משרת מילואים זכאי להגשת בקשה לפיצוי באם שירת לפחות 3 ימי שירות מבצעי פעיל (שמ"פ) בתקופת הלחימה במבצע "צוק איתן". החישוב עצמו בוצע על פי נוסחאות שקבעה הממשלה, ועם פתיחת הקרן ההערכה הייתה שאלפי אנשי מילואים יגישו אליה פניות.
לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv