"טוחנות" אחת את השנייה. ירדן ויסמין לוין
"טוחנות" אחת את השנייה. ירדן ויסמין לוין | צילום:

אחרי שהגיחו יחד לאוויר העולם, נכנסו יחד לגן, עלו במשותף לכיתה א' וגם סיימו תיכון באותה השנה – אך טבעי שגם שירותם הצבאי יהיה חוויה משותפת. צמדים של תאומים מספרים על האירועים המצחיקים שחוו יחדיו בצה"ל, על היתרון שבליווי הצמוד, על אינספור הבלבולים ביניהם וגם על החסרונות. פרויקט מיוחד לכבוד יום המשפחה:

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ירדן ויסמין לוין, אחמ"שיות במוצב השליטה הזירתי בבסיס חיל הים באשדוד, מקיבוץ מפלסים.

מקרה שבו התבלבלו ביניכן: ביום הראשון לטירונות, כשירדן מסרה את פרטיה האישיים למפקד המחלקה, הוא כעס וטען שהיא משקרת משום שהוא כבר שמע בדיוק את אותם הפרטים רק מספר דקות קודם לכן. לאחר שירדן סיפרה לו שמדובר באחותה התאומה, המפקד העביר אותה למחלקה אחרת.

החסרונות בשירות המשותף עם תאומה ביחידה: במשמרות הן מרשות לעצמן "לטחון" אחת את השנייה לפעמים. "היא אחותי, היא לא תכעס עלי".

היתרונות בשירות המשותף עם תאומה ביחידה: "תמיד יש מישהי שתומכת, מהווה משענת ושותפה לחוויות".

לא סוגרים שבת בנפרד. עמנואל ואברהם קרטא
לא סוגרים שבת בנפרד. עמנואל ואברהם קרטא | צילום:

עמנואל (מימין) ואברהם (משמאל) קרטא, לוחמים בפלוגות המסלול של גדוד רותם בחטיבת גבעתי, מרחובות.

מקרה שבו התבלבלו ביניכם: בכיתה ט' החליטו התאומים "להחליף זהויות" ולהתחפש אחד לשני ולהתחלף בכיתות. כשהגיעו לתיכון בבוקר, הם הלכו כל אחד לחבריו של השני, נכנסו כל אחד לכיתה ולמקומו של השני, והצליחו במשימתם. ואכן גם החברים וגם המורים התבלבלו ביניהם.

החסרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: למרות שהם משרתים באותו הגדוד ובאותה הפלוגה, היציאות שלהם הביתה חופפות. "קיווינו שהיציאות שלנו הביתה יהיו שונות וככה נוכל להביא אחד לשני דברים מהבית, ובעיקר אוכל של אמא", הם מספרים.

היתרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: עמנואל ואברהם מספרים שההכשרה המשותפת שעברו באותו הגדוד גיבשה אותם מאוד. לאחר מסע הכומתה שלהם, היו חיילים שהיו צריכים להתנדב לסגור שבת ואברהם התנדב יחד עם עוד חיילים מהפלוגה. ברגע שעמנואל שמע על כך, הוא לא היה מוכן לחזור הביתה בלי אחיו והחליט להתנדב יחד איתו ואף החליף חייל אחר כדי שיוכל להיות בשבת שאחרי המסע המרגש יחד עם אחיו.

תמיד יש מישהו שם בשבילך. שגיא ואופיר אסא
תמיד יש מישהו שם בשבילך. שגיא ואופיר אסא | צילום:

 

שגיא (ימין) ואופיר (שמאל) אסא, אופיר בקורס קצינים ושגיא מפקד בהכשרה בחיל התותחנים. גרים בשוהם.

מקרה שבו התבלבלו ביניכם: בזמן שעמדו בשלשות במהלך הטירונות, אחד המפקדים לקח את שגיא הצידה ונזף בו על כך שלא ביצע את המשימה שהטיל עליו. שגיא עמד עם מבט תמוה ומבולבל ולא הבין על מה המפקד שלו דיבר. אופיר ראה שמפקדו עומד מול אחיו ומיד רץ ואמר לו "המפקד, אני אופיר, זה שגיא התאום שלי".

החסרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: מעבר לכך שמתבלבלים ביניהם כל הזמן, שניהם מעידים כי אין כל כך חסרונות בלהיות יחד ביחידה.

היתרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: "הכיף זה שתמיד יש מישהו ששם בשבילך, מישהו שמבין אותך ויודע בדיוק מה אתה חושב ואיך אתה מרגיש רק מלהסתכל עליך - דבר שהוא לא מובן מאליו ללוחמים בשטח", הם מספרים. "כמובן, הכי כיף זה דווקא כשלא יוצאים יחד, תמיד יש את מי שמביא אוכל מהבית, ומחזיר כביסה מלוכלכת".

"בנינו משפחה הנדסית ביחד". דור ועידן איז
"בנינו משפחה הנדסית ביחד". דור ועידן איז | צילום:

דור (ימין) ועידן (שמאל) איזון, דור הוא חובש פלוגתי בגדוד 605 של הנדסה, ועידן קשר מג"ד 605, מראש העין.

מקרה שבו התבלבלו ביניכם: "כל אימון בטירונות עידן היה רץ לדחוף אותי קדימה", מספר דור. "בבוחן בר-אור קיבלתי 60 בערך ועידן קיבל 100. בתוצאות שהתפרסמו גיליתי שקיבלתי 100, והוא 60".

"אחד המפקדים קרא לי בשם המשפחה במהלך חודשיים", מספר עידן על אירוע מהטירונות, "לא משהו חריג, אבל אחרי חודשיים של טירונות הוא היה צריך למלא עליי טופס, ואז גיליתי שהוא היה בטוח שקוראים לי דור."

החסרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: "כשמישהו מקבל שעה ביציאה אז גם השני נשאר איתו כי לא נעים שאמא תראה שהפקרתי את אחי להישאר לבד במחנה נתן", מספר עידן. "אחד הדברים שהיו מבאסים אותי היו שלפעמים היו יציאות הפוכות, והייתי פוגש את דור רק בבסיס".

היתרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: "בשלשות המפקד צועק 'איזון!!' על אחד מאיתנו. שנינו עונים לו 'מה?!'. כולם צוחקים. רגע של נחת. ואיך אפשר שלא, החוויות משותפות, בטירונות חיילים נכנסים מבולבלים כי הם מגיעים לבד. לנו מההתחלה היה האחד את השני עד להסתגלות, שם בנינו משפחה הנדסית משלנו. בצוק איתן ירדנו כל המשפחה עם כלי רכב מלאים בכל טוב לפלוגה בה כל המשפחה גדלה".

דמיון מדהים. שני ועדי אילון
דמיון מדהים. שני ועדי אילון | צילום:

 

שני (מימין) ועדי (משמאל) אילון, שני חובשת פלוגתית ועדי לוחמת בגדוד תבור בפיקוד העורף.

מקרה שבו התבלבלו ביניכן: עדי ושני התגייסו באותו היום לנפה הסדירה של פיקוד העורף. בתחילת הטירונות המפקד של עדי העמיד את המחלקה שלו בח׳. כששני עברה לידם הוא העמיד אותה יחד עם החיילים שלו וכעס שהיא מאחרת. בסופו של דבר, הבין המפקד שזו בעצם שני, והיה המום מהדמיון בין השתיים.

החסרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: הייתה תקופה שהיציאות שלהן היו הפוכות, כששתי הלוחמות היו בתעסוקה מבצעית ויצאו הביתה כל שבת שלישית. בחלק מהפעמים הן לא ראו אחת את השנייה כמה חודשים כי הן לא באותו הגדוד, כל אחת מגנה על גזרה אחרת.

היתרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: שני ועדי חוזרות הביתה ומשתפות אחת את השנייה בחוויות כמעט זהות. כל אחת ממקומה עוסקת באותם הדברים, והשתיים מספרות שמאוד מקל עליהן שיש מישהו קרוב שמבין. מצד שני, הן שמחות ששובצו בשני גדודים שונים, וכך הן זוכות לחוות גם דברים שונים וחברים שונים.

יכול גם להעיק. טום ובר בן עזרא
יכול גם להעיק. טום ובר בן עזרא | צילום:

טום (ימין) ובר (ששמאל) בן עזרא, תכניתנים ביחידת מצפ"ן בחיל התקשוב.

מקרה שבו התבלבלו ביניכם: "היה שבוע בו היינו בצריפין, המפקד הקודם שלי לא ידע באותה התקופה שיש לי אח תאום ולא היה מודע לקיומו. יום אחד הוא הלך בבסיס ועבר ליד טום, אמר לו שלום וטום התעלם ולא חשב בכלל שהשלום היה מכוון אליו. אחר כך הוא אמר שאני חייל חוצפן ולא מנומס והוא קרא לי לשיחת נזיפה על כך, אז הבנו את הטעות."

החסרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: "לפעמים זה יכול להיות קצת מעיק. תמיד שואלים אותנו 'מה, אתם תאומים?' הבדיחות די חוזרות על עצמן".

היתרונות בשירות המשותף עם תאום ביחידה: יש המון יתרונות, אנחנו תמיד תומכים אחד בשני ומתייעצים זה עם זה על הכול וכל הזמן - אם זה על הצבא, על לימודים ועל חברים.