מי ששכח שבחירות הן עסק יקר, מקבל היום תזכורת ממבקר המדינה. דוח המבקר שהתפרסם היום מסכם את הסכומים שנשפכו על הפריימריז לראשות קדימה בחודש ספטמבר האחרון. המסקנה: הרבה מאד כסף הושקע במתמודדים.
המועמדת ציפי לבני הוכיחה ששווה להשקיע. מי שזכתה בסופו של דבר במרוץ הייתה גם השיאנית בגיוס התרומות: לא פחות מ- 1,993,009 שקל זרמו לקמפיין שלה. 831,260 שקל מהתרומות הגיעו מחוץ לארץ. הוצאות המועמדת הסתכמו, על פי דיווחיה, ב-1,937,338 שקלים. מכאן שנותר לה עודף של 55,671 שקל.
המבקר מציין בדוחו כי "בהתחשב בהיקף הכנסותיה והוצאותיה של המועמדת, ולאחר שבמהלך הבדיקה היא תיקנה את הדרוש תיקון, קבעתי שהיא ניהלה את מערכת חשבונותיה לפי ההנחיות".
מופז נותר עם גירעון
המועמד שאול מופז, שהגיע למקום השני במרוץ, הגיע גם למקום השני בגיוס התרומות עם 1,425,843 שקל. 20 אלף מתוכם הגיעו כתרומה מבן משפחה יחיד. מופז הוא המועמד היחידי שהוצאותיו עלו על הכנסותיו. מופז מצא את עצמו לא רק מפסיד ללבני, אלא גם עם גירעון של 343,046 שקל.
סכומי תרומות שגייסה עמותה למענו של מופז בשנת 2006 חורגים על פי דוח המבקר במידה ניכרת מן המגבלות שמטיל כיום החוק. המבקר קורא בדוח למופז להחזיר את אותם סכומים שקיבל לתורמים. בנוסף מציין המבקר כי "המועמד הודיע לי כי יפעל לפירוק העמותה. לאחר פירוק העמותה ישמשו הכספים שיוותרו להחזרת התרומות הנ"ל. משרד מבקר המדינה יעקוב אחר ביצוע ההודעה".
שאר המועמדים לפריימריז דאז, מאיר שטרית ואבי דיכטר, זכו לתרומות "צנועות" מעט יותר. שטרית קיבל סכום של 894,247 שקל וקיבל סיוע גם מאשתו, שפרסמה בעדו מודעה בעיתון. מבקר המדינה קבע כי "המועמד ניהל את מערכת חשבונותיו לפי הנחיות מבקר המדינה". דיכטר קיבל, על פי דוחות שהגיש למשרד המבקר, 807,902 שקל.